Opina

Configuració
 • goulah 19.325 14 80 👍 5.400
  Vas tenir un mal dia o vas tenir un mal dia?
 • mikibc 10.445 14 204 👍 4
  Jo diria que ha estat inspirat més aviat.

  Una gran veritat davant una hipocresia molt comuna en els ecologistes.
  • __27562__ 3.869 8 536 👍 4.378
   I tant, és més, segur que els responsables dels incendis de cada estiu són els ecologistes 
  • goulah 19.325 14 80 👍 5.400
   La recuperació de terra cultivable que s'havia abandonat et sembla un gran contrasentit? Un perill? Una guerra contra la ciència?
   Intentar fer un producte de major qualitat també és un gran problema ple d'hipocresia ecologista... Grans pensadors esteu fets alguns.
   • mikibc 10.445 14 204 👍 4
    Alimentarem 7500 milions de persones recuperant terres per a obtenir el 50% més de terres que caldrà per a destinar a l'agricultura. Clar que sí.

    Que "recuperar terres" vulgui dir que tornem a prendre a la natura el que estava recuperant la natura, va apart.
    • goulah 19.325 14 80 👍 5.400
     Jo parlo a nivell autòcton, tu parla del que vulguis.
     Hem de ser capaços d'alimentar la nostra població de la manera més eficient possible, sense que això signifiqui dependre d'empreses estrangeres ni de producte de baixa qualitat. Cada any es llencen tones d'aliments sobrers. I es fa per controlar artificialment els preus i per una mala praxi del conreu extensiu, sobretot de fruiters.

     Tant fa, no em posaré a parlar d'aquest tema. Però com introduïes en un altre missatge teu, mig en broma, sí, ets demagog amb això.
     • __27562__ 3.869 8 536 👍 4.378
      De fet el demagog sóc jo. Era un recurs estilístic, crec.
     • mikibc 10.445 14 204 👍 4
      La manera més eficient és no usant conreus "ecològics" que necessiten més temps i espai que els convencionals.

      En cap moment he negat (i en la tira tampoc) que es llencen tones d'aliments. Estàs barrejant dos temes, perquè aquesta mala praxis és aplicable a tot arreu.

      PD: Té collons que em tatxis de demagog amb el figura que hi ha per aquí...
      • goulah 19.325 14 80 👍 5.400
       És fals que els cultius ecològics necessitin per se més espai que el "no" ecològics. La principal diferència entre uns i altres és el tipus d'adobs i el sistema de control de plagues.

       Potser volies contraposar el cultiu amb llavors pròpies amb les transgèniques? Perquè aquestes no necessàriament són més productives tampoc. Ni molt menys millors en característiques alimentàries i adaptació a la terra de cultiu. Això sí, aguanten millor els productes antiplagues que la mateixa companyia que t'ha venut la llavor prèviament et ven.
  • catalàamallorca 41.805 7 14 👍 18.302
   Exacte. Molt ecologisme però per a atendre a la demanda de molts d'aquests productes "ecològics" s'estan desforestant selves senceres.
  • geekest_cat Usuari sumador 5.533 14 388 👍 418
   O sigui, bàsicament creus que l'empremta ecològica que comporta el model agrícola industrial actual, que inclou l'extracció d'energia (creació i manteniment de la maquinària i combustibles), minerals fòssils (fertilitzants, herbicides i pesticides) i sòl i aigua no renovables (que no es tornen a reemplaçar a escales de temps humanes), és inferior a la suposadament menys rendible agricultura ecològica, que en la seva versió menys tergiversada proposa un control exhaustiu de tots els elements que conformen els cicles naturals necessaris per al manteniment de la vida (aigua, sòl, nitrogen, fòsfor, resta de micro i macro-nutrients, etc), i per tant de la fertilitat present i futura de la terra?

   A més a més, també creus que l'amuntegament de grans quantitats de persones en petits espais metropolitans, acompanyat per la despoblació general dels territoris tradicionalment agrícoles per donar pas a grans operacions agrícoles extractives, amb el monopoli de llavors i la introducció a la natura d'elements genètics no controlats i sense evidència científica de la seva seguretat a mitjà i llarg termini, cosa que facilita l'acumulació de poder en vastes estructures corporatives transnacionals, genera un impacte ecològic, social i polític més petit que el model descentralitzat que està al cor de l'ecologisme, amb comunitats humanes assentades segons la mida i capacitat de càrrega de cada regió geogràfica en concret?

   Ho sento, estic massa informat com per comprar-te la idea.
 • MLC 11.258 5 187 👍 8.913
  Jo diria que és un acudit brut. Si vols enfotret'en d'algú que com a mínim sigui pel que aquest ha fet o diu. El fet és, hi ha algun lloc del planeta on els ecologistes proposin defrestar per plantar productes ecológics?

  Doncs llavors ficar-ho és manipular. És com quan els espanyolistes diuen que si hi ha independència, els castellanoparlants hauran de fer la maleta i marxar. Senzillament no és veritat.
 • MLC 11.258 5 187 👍 8.913
  No és el mateix company, no és el mateix.
 • Hades 28.154 9 36 👍 20.500
  Em sembla una crítica a cert ecologisme, el de pixapins modernet. No entenc les queixes.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.286.675 missatges
 • 220.704 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat