Publicitat

Víctor Alexandre

Víctor Alexandre

Més informació

Opinió Víctor Alexandre

El cas Cayetana Álvarez de Toledo

El Partit Popular acostuma a posar figuretes de fang força esperpèntiques a les seves llistes en tota mena d’eleccions. Homes i dones que degraden la política, que degraden la societat, i que semblen escollits en allò que els militars espanyols anomenen “el batallón de los torpes”, és a dir, la tropa dels inútils, la tropa dels qui en aquesta vida no poden fer res més que militar en aquest partit d’ultradreta, supremacista i ultranacionalista espanyol. N’hi ha prou d’esmentar-ne alguns noms: Alejo Vidal-Quadras, Jorge Fernández Díaz, Alberto Fernández Díaz, Alícia Sánchez Camacho, Andrea Levy, Enric Millo, Xavier García Albiol, Alejandro Fernández Álvarez... i ara Cayetana Álvarez de Toledo y Peralta-Ramos, marquesa de Casa Fuerte i directiva de la FAES.

Com veiem, el Partit Popular se supera constantment en l’elecció d’excrescències amb què ornamentar-se. Fidel al seu esperit fundacional franquista, fundat per un feixista mà dreta d’un règim de terror que va cometre milers de crims contra la humanitat, ara ha escollit una dona que evoca tota ella l’esperit de l’1 d’abril de 1939 i que Franco explicitava en el seu darrer “parte de guerra”. Dic l’esperit, ja que tot el que ella diu cada cop que té un micròfon al davant resulta infinitament més vomitiu que el “parte” famós, atès que és una dona que no parla amb el cervell, parla amb el ventre i, com Inés Arrimadas, escup odi a tort i a dret. Fins i tot, es presenta a les eleccions del 28 d’abril com a cap de llista per Barcelona sense saber un borrall de català.

Parem atenció en algunes de les seves secrecions:

Sobre la llengua: “Sembla que per no saber parlar català, jo no tinc dret a presentar-me com a candidata per una província espanyola. Això dóna més sentit a la meva candidatura.”
Sobre Catalunya: “Cada centímetre de Catalunya és de tots i de cadascun dels espanyols.”
Sobre Espanya: “Espanya és una arquitectura solidària des de fe segles, un vincle, una comunitat d’afectes. [...] Espanya és una caparruda voluntat de viure junts els diferents, i això té un valor moral distintiu respecte a moltes altres nacions.”
Sobre els llaços grocs: “Simbolitzen la submissió de la meitat de Catalunya. És un símbol d’opressió, de xenofòbia i de fer estrangers. [...] Són una soga que es posa al coll de la meitat dels catalans.”
Sobre TV3: “No és una televisió, és una màquina sectària de destrucció del discrepant. I el millor per a la democràcia, el pluralisme i la convivència pacífica seria tancar-la com més aviat millor.”
Sobre la independència de Catalunya: “Estan exposant la cara més bruta del seu projecte, la seva xenofòbia i el seu racisme.”

Davant algú d’aquest nivell, no cal dir gaire cosa, ja que la persona en qüestió, en aquest cas Cayetana Álvarez de Toledo y Peralta-Ramos, marquesa de Casa Fuerte i directiva de la FAES, es desacredita sola. Tanmateix, cal perdonar-la, pobreta, perquè intel·lectualment no dóna més de si. Què es pot dir d’algú tan totalitari i supremacista que considera que no saber la llengua del país en nom del qual es presenta a unes eleccions dóna més sentit a la seva candidatura? En realitat ve a dir-nos que la llengua catalana i una merda són el mateix i que cap polític no ha de perdre el temps aprenent a parlar una merda. Algú s’imagina un polític suís presentant-se a unes eleccions en representació de Ginebra sense saber francès, o de Zuric sense saber alemany? És la diferència que hi ha entre una supremacista espanyola i una nació suïssa democràtica. La supremacista Álvarez i el seu partit diuen que “cada centímetre de Catalunya és dels espanyols”, que és precisament la frase que Espanya ha repetit al llarg de la seva història canviant-ne el subjecte: “cada centímetre de l’Argentina és dels espanyols, cada centímetre del Perú és dels espanyols, cada centímetre de Xile és dels espanyols, cada centímetre de Mèxic és dels espanyols, cada centímetre de Cuba és dels espanyols...” La llista de centímetres és infinita, i ja veiem la botifarrada popular que totes aquestes nacions li han fet a Espanya de manera successiva. La propera serà Catalunya.

Espanya no ha estat mai, com afirma la supremacista Álvarez, “una arquitectura solidària”. Tot al contrari, ha estat sempre una caparruda arquitectura opressora que ha menyspreat i destruït totes les cultures, pobles i llengües que ha conquerit. I sempre, també, per la força de les armes. Tot seguit els ha emmanillat, els ha emmordassat i els ha penjat un DNI al nas que deia “espanyol”. Els presos polítics sota el jou espanyol són igualment una extensió d’aquest odi a la diferència i a la llibertat; per això la supremacista Álvarez considera que permetre que el poble català decideixi per si mateix a les urnes el seu futur polític és “una soga al coll”. I és que per a ella, la vida de l’oprimit és fonamenta en la submissió.

L’odi visceral a TV3 de la supremacista Álvarez és el mateix que el del seu partit, que el de Ciudadanos i que el de Vox: On s’és vist que el colonitzat pugui parlar? On s’és vist que el colonitzat tingui un altaveu propi que no estigui sota control del colonitzador? On s’és vist que el colonitzador no pugui imposar el pensament únic per culpa de la insubmissió del colonitzat? Cal posar-li morrió perquè aprengui a callar.

Senyora supremacista Álvarez, aquí l’única xenofòbia i l’únic racisme que hi ha és el de vostè i el del seu partit, que mostren una repugnant catalanofòbia. Vostès, la ultradreta-ultranacionalista espanyola, encarnen la part més repulsiva de la condició humana, que és la voluntat de sotmetre, la voluntat d’oprimir, la voluntat d’amenaçar, la voluntat d’apallissar, la voluntat d’empresonar a tots aquells que no s’agenollen davant de la seva violència verbal, policial, institucional, política, jurídica i mediàtica. Vostès són una excrescència en un món democràtic i respectuós amb tots els pobles de la humanitat. Tots els pobles!, inclòs el poble català.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.302.180 missatges
  • 221.335 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat