Rut Ribas

Rut Ribas

Més informació

Opinió Rut Ribas

Un judici contra la democràcia

Ja som testimonis del judici més important de la història, un judici contra la democràcia que es celebra en ple segle XXI i en un estat que es fa reconèixer com a demòcrata.
El que veurem no serà res més que un judici que vol posar límits a la democràcia i que persones innocents aniran a defensar-se d'un suposat delicte que no hauria de tenir cabuda en un estat de dret. Un suposat estat de dret que en termes reals no aplica les resolucions del Comitè del Tribunal dels Drets Humans de l'ONU.

Hem de deixar palès que un referèndum no és cap delicte, que permetre que en seu parlamentària es pugui debatre de tot no és cap delicte i que el dret a la llibertat d'expressió i manifestació no és cap delicte. Aquests són els tres exemples pels quals la presidenta del Parlament, les conselleres, els consellers i els líders activistes hauran d'asseure's en el banc dels acusats.

Així doncs, l'única manera que tenim per afrontar aquest judici és acusant l'Estat d'utilitzar la justícia per a perseguir l'independentisme i el dret a l'autodeterminació.

Pretenen atemorir i silenciar el projecte de tot un poble, el qual va decidir passar per les urnes per fer reconèixer el seu dret a autodeterminar-se, perquè saben que és la principal amenaça per canviar el règim del 78. Però l'únic que aconseguiran serà revelar-se com a estat opressor per fer prevaldre la seva unitat d'Espanya.

Com hem vist recentment, la dreta ultra i l'extrema dreta del PP, Cs i Vox són capaços de fer molt de soroll però a la pràctica en són molt pocs, i malauradament el PSOE de Sánchez secunda les seves amenaces abans d'asseure's en una taula i dialogar. Això ens fa adonar que les amenaces segurament arriben de més enllà, arriben d'aquells que estan ben arrelats als oligopolis, a l'Ibex 35 i a les cavernes dels tribunals, és a dir, segueixen enquistats en aquella famosa frase del "atado y bién atado", del qual quaranta anys després encara segueix ben viva i repressora.

La fiscalia i Vox ja tenen la sentència feta, i no podem passar per alt que aquests dies serà un gran aparador per l'extrema dreta i per la penetració del discurs de l'odi amb la paraula diària de Vox. Hem de ser contundents i no deixar passar el discurs xenòfob, homòfob, masclista i que vol acabar amb molts anys de lluita per conquerir els nostres drets socials, civils i humans.

Així doncs, ara és l'hora que els jutges vulguin exercir com a tal i deixar de judicialitzar la política als tribunals.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.286.485 missatges
  • 220.701 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat