Judith Burrull

Judith Burrull

Més informació

Opinió Judith Burrull

Ganes de votar

El Primer d’Octubre ha sacsejat Sant Just. Hi ha ganes de votar, i es presenten diverses alternatives. Fa mesos que un grup de persones està treballant per un canvi polític municipal, en xarxa amb un altre grup més ampli que promou les Primàries a Catalunya. Es fan dir Alcaldia Republicana. Al seu grup tothom pot ser candidata o candidat, no només electora o elector. De fet, es promou que siguin ciutadanes i ciutadans actius que no tinguin càrrecs o interessos en partits polítics, perquè només així es pot fer una regeneració democràtica, només així surten nous lideratges.

Al principi, quan es feien dir Plataforma per una Alcaldia Republicana, hi havia molts dubtes si caldria constituir-se en partit polític, i de fet, la gent els ho preguntava. Deixen clar que no són un partit, van néixer amb l’esperit d’empènyer i donar suport a una llista unitària transversal republicana, i ara hauran de decidir en assemblea com es presenten a les eleccions municipals. Per donar-se a conèixer han anat a festes i places, no han perdut oportunitats de mostrar-se en públic. Pel que he vist aquests mesos, ningú ho fa per diners, cadascú hi posa el temps que pot, il·lusió i ganes de tirar endavant el projecte.  

El 2 de febrer, el dia de les votacions a Les Escoles, va ser molt especial, una petita victòria amb efecte balsàmic. Potser va ser ‘’l’efecte urna’’, però a molts ens va recordar l’ambient de l‘1-O. Contínuament entraven i sortien persones que anaven a votar, van ser gairebé 600 al llarg del dia. Si tenim en compte que a Sant Just hi ha 17 mil habitants, la participació va ser un èxit, es va superar el 5% del cens. I a l’hora del recompte, les dones van ser les més votades. 

L’Alcaldia Republicana té nom de dona

L’Anna Vilanova va guanyar amb 409 vots. És professora de secundària i té una llarga trajectòria en el teixit associatiu del municipi. Encapçala una candidatura que s’haurà de presentar a les eleccions d’aquí a tres mesos, si així ho decideixen en assemblea. També hi són l’Oriol de Fàbregues, l’Helena Ardèvol o la Lígia Espejo, noms que conformen una llista independentista i transversal. Volen ser el relleu a l’actual equip de govern municipal, que a l’última legislatura potser no ha donat resposta a les inquietuds de moltes i molts santjustencs. L’equip de l’Alcaldia haurà de treballar fort si vol guanyar, també si vol mobilitzar electores i electors que se senten decebuts pels partits tradicionals. I si es confirma que la CUP es presenta a Sant Just, tard o d’hora caldrà teixir aliances, perquè comparteixen espai polític i programàtic. Caldrà esperar als comicis del maig, perquè només els vots poden garantir que Sant Just esdevingui un municipi compromès amb la República catalana. De ganes de votar no en falten. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.768 missatges
  • 220.077 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat