Toni Strubell

Toni Strubell

Més informació

Opinió Toni Strubell

Un llaç groc per Carles Rahola

El diumenge 24 de febrer, a les 12.00,es farà un acte extraordinari al Teatre Municipal de Girona sota el títol de “Egmont, per la llibertat i contra la repressió”. Serà un acte de caràcter històric però amb una vigència i emotivitat plenes.

La Comissió de la Dignitat -que al seu dia va recuperar bona part dels Papers de Salamanca i va fer que el Parlament anul.lés les sentències a 66.000 represaliats del franquisme- organitza aquell dia un homenatge a Carles Rahola amb motiu dels 80 anys del seu assassinat i el de les altres víctimes del feixisme franquista.

L’acte consistirà en una nova edició del concert de l’obra clàssica de J. W. Goethe amb música de L. van Beethoven “Egmont”, que es va fer a Girona l’any 1937. El concert  va donar peu a un article que va contribuir a condemnar Rahola davant els franquistes. Amb un argument encara vigent avui dia, la història narra el procés i la condemna a mort del comte flamenc Egmont per part del Tribunal de Tumults espanyol. Us sona aquesta mena d’actuació colonial?

L’acte, que comptarà amb la presència del President Torra i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es fa amb la traducció dels textos de Joaquim Pena, la direcció escènica de Jaume Mallofré i la direcció musical de Daniel Mestre. El repartiment comptarà amb la participació de Carme Sansa, Jaume Comas, David Espuña, Jordi Fornieles, Maria Jesús Lleonart, Pau López, Susanna Puig i Carles Sales i servirà per a la reconstitució  momentània de l’Orquestra Simfònica de Girona, 80 anys després.  Totes les persones que hi participen ho fan de manera desinteressada. Els fons recaptats amb aquest acte es destinaran a la Caixa de Solidaritat. La producció correrà a càrrec de la Comissió de la Dignitat. Es poden aconseguir entrades per a aquest gran esdeveniment a:  https://gironacultura.koobin.com/egmont


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.745 missatges
  • 220.076 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat