Núria Espuny

Núria Espuny

Més informació

Opinió Núria Espuny

Sí, jo també tinc un somni...

El proper diumenge tornem a tenir un d'aquells dies liles, reivindicatius, on les dones i, sortosament, cada cop més homes (senyors, encara hi falteu molts de vosaltres!) sortim al carrer, escrivim articles, compartim missatges i vídeos per les xarxes socials, etc. per manifestar-nos. El proper diumenge 25 de novembre és enguany el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, un altre d'aquells dies que jo friso perquè algun dia puguem fer desaparèixer del calendari.

Aquest any ja s'han ASSASSINAT (sí, amb majúscules!) vint-i-dues dones als Països Catalans per aquest tipus de violència masclista. Vint-i-dues!! Cada mes, un parell. I això només és el nombre de dones mortes. Tanmateix, el nombre de víctimes va més enllà. La violència masclista té moltes cares, molts prismes: la violència psicològica (aquell maltracte que de vegades fa més mal que el físic i que és tan difícil de visualitzar), la violència sexual (un altre recordatori per a alguns: #NoÉsNo fins i tot si anem amb les calces abaixades), la violència econòmica (la bretxa de diferència salarial enguany se situava vora el 24%) i tantes altres discriminacions que les dones estem patint pel simple i meravellós fet de ser dones.

La violència contra les dones desapareixerà quan les dones formem part realment de forma igualitària de la societat. Desapareixerà quan deixem d'estar sempre al capdavant de les llistes de l'atur, quan deixem d'estar al capdavant de les xifres de pobresa. Desapareixerà quan no haguem de patir la infravaloració en els nostres llocs de treball. Desapareixerà quan no siguem majoritàriament les dones les que tinguem problemes de conciliació personal i laboral. Desapareixerà quan a la publicitat deixem de ser un objecte de consum, quan existeixi una veritable educació no sexista en tots els entorns de la nostra societat.

Tanta feina encara per fer. Molta. Massa. I us necessitem a tots i totes. Així que, aquest 25 de novembre, quan ens llevem, dediquem un minut a pensar: "avui què puc fer per ajudar a erradicar la violència de gènere?" i fem-ho... Una petita acció pot ser molt poderosa, com deia el capità Enciam. I el 26 de novembre, quan ens llevem, també. I el 27. I el 28... Potser un dia ens llevarem i ens adonarem que ja no cal pensar-hi més. Si, jo també tinc un somni...


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.248 missatges
  • 220.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat