Bernat Tresserras

Bernat Tresserras

Més informació

Opinió Bernat Tresserras

Un president del CDR o de la BRIMO?

Les darreres setmanes hem commemorat alguns dels fets més rellevants de la tardor catalana de 2017. Els assalts i detencions a Economia i altres dependències de la Generalitat i l'assetjament a la seu de la CUP per part de la PN el 20-S, la commemoració del referèndum de l'1-O, la vaga general del 3-O i l'empresonament dels Jordis el 16-O. De tot plegat n'ha quedat una certa sensació de desencís un cop constatat que, un any després de l'efemèride que va suposar la celebració del referèndum, la República segueix sent un desig més que no pas una realitat.

La divisió estratègica de l'independentisme un cop superada la declaració en fals del 27-O juntament amb certs moviments tàctics per part dels partits que responen més a la dinàmica de competició electoral que no pas a la consecució d'objectius de fons, fa que tot plegat generi encara més desorientació entre un independentisme que demanda a crits objectius i horitzons.

No obstant això, els xocs entre manifestants independentistes i agents antiavalots del cos de Mossos és possiblement el fet que ha generat major indignació entre les bases de l'independentisme més militant.

Com s'explica que el president cridi a la mobilització als carrers i que després enviï els antiavalots a desallotjar plaça Catalunya, o protegir amb un cordó policial les manifestacions ultres o a atonyinar els manifestants concentrats davant del parlament?

La resposta a aquesta pregunta és senzilla, crec. El president de la Generalitat és el representant d'una institució encarregada d’oferir serveis als ciutadans però també de fer complir l'ordre i la llei “espanyola”. Això era així quan el govern va tirar endavant el referèndum d'independència del primer d'octubre, desobeint el poder judicial i ho segueix sent avui. La diferència més rellevant és que l'anterior president tenia més o menys clar com utilitzar la institució per tal de fer complir els mandats de la ciutadania i l'actual president no sé si ho té gaire clar.

Resultant d’aquesta manca de claredat apareix el gran debat sobre la institució i la desobediència. 

Cal desobeir?

Francament pensar que Catalunya assolirà la independència sense practicar la desobediència civil sembla poc racional. Si no generem elements de pressió que forcin l'estat a moure fitxa serà difícil assolir un canvi de tanta envergadura com la implantació d'una República catalana. Allò dels ous i la truita vaja.

Per tant desobediència sí.

Ara bé, un cop resolt aquest dubte, perquè el govern Torra no desobeeix?

La resposta a aquesta pregunta és el que em sembla especialment rellevant de la situació actual. El govern Torra, igual que el parlament o l'ajuntament de Berga no desobeeixen perquè no es donen les condicions objectives perquè aquesta desobediència generi escenaris de pressió capaços de fer moure a l'estat. D’altre manera no haurien de dubtar d’exercir-la com ho van fer l’1-O.

La desobediència és un acte perfectament legítim per confrontar una legalitat injusta i il·legítima però per ser efectiva ha d'anar acompanyada d'una mobilització massiva i també ha d'anar acompanyada del reconeixement de legitimitat per part de la població a la qual es vol apel·lar. 

Perquè la desobediència sigui fructífera ha d'estar legitimada, doncs, no només per l'independentisme, sinó per una part significativa de la societat que malgrat no compartir els objectius polítics d'aquests si que considera acceptable i legítim el mecanisme emprat davant una situació d'indefensió i vulneració de drets.

Aquesta acceptació majoritària per part de la població d'aquesta hipotètica desobediència és la clau per desplegar l'estratègia.

Si el conseller Buch no exigeix desobediència al cos de mossos d'esquadra és perquè sap que els seus agents no ho legitimaran i en conseqüència no se sotmetran a la seva autoritat. 

Aquest motiu és el mateix que va provocar que la declaració del 27-O quedes en un acte retòric i no anés acompanyat del desplegament de les lleis de referèndum i transitorietat. Les condicions que van impedir fer efectiva la República aleshores són les mateixes que ho impossibiliten ara.

I com ho fem per aconseguir que una majoria social clara legitimi un procés de desobediència que ens permeti forçar l'estat a negociar? 

Observis que la via insurreccional la dono per utòpica, ja que si no tenim força per obligar l'estat a negociar un referèndum, menys en tenim per derrotar-lo per la via insurreccional. 

Doncs per aconseguir aquesta majoria social que legitimi un procés de desobediència i insubmissió davant l'estat necessitem essencialment 4 coses:

 1. Ampliar la base social que dóna suport a la independència.
 2. Ampliar la base social que dóna suport a una sortida democràtica del conflicte polític.
 3. Soscavar i desarticular l'unionisme més bel·ligerant fent-lo entrar en contradicció amb els seus postulats.
 4. Escollir el moment i motiu per desobeir que generi major consens entre els grups del punt 1 i 2 i que alhora que generi major divisió en el grup del punt 3.

Això vol dir que si no vam desobeir per implementar el resultat del referèndum perquè no es complien aquests preceptes, molt menys podem desobeir per qüestions relatives a procediments tècnics-formals que generen un nivell de consens inferior. Quin sentit tindria demanar desobediència a Torra, Torrent o Venturós si no n'hi va haver per desplegar unes lleis que van ser aprovades amb enormes costos polítics i que donaven sentit i ampraven una estratègia que va generar un moment d'apoderament sense precedents.

Un cop acceptem quins són els requisits necessaris per exercir la desobediència amb expectatives d'èxit podem discutir com aconseguim crear aquestes condicions, però pretendre fer-ho al revés ens portarà al mateix lloc que el 28-O, al vuit.

El president Torra pot seguir parlant com els CDR i actuant com la BRIMO però el que no podrà eludir gaire temps més és el debat sobre com assolir les condicions que obrin una nova finestra d'oportunitat o com ell mateix va dir "el momentum". Si no afronta el debat, aquest el passarà per sobre.

Com més s'allunyi la retòrica practicada per l'independentisme dels fets executats per aquests des de les institucions més ens allunyarem tots plegats de la definició d'una estratègia guanyadora.

Acceptar la complexitat no és en cap cas una renúncia, la renúncia és no assumir-la o encara pitjor, assumir-la i no voler-ho reconèixer. Només la veritat ens farà avançar.


Opina

Configuració
 • saberut 1.063 4 👍 2.267
  Escric en ple rampell indignat després de llegir aquesta merda col·laboracionista. 

  Estic fin els collons de llegir merdes com ara "Perquè la desobediència sigui fructífera ha d'estar legitimada, doncs, no només per l'independentisme, sinó per una part significativa de la societat que malgrat no compartir els objectius polítics d'aquests si que considera acceptable i legítim el mecanisme emprat davant una situació d'indefensió i vulneració de drets."

  PER QUÈ SUPOSATS INDEPES COM TU US NEGUEU A VEURE QUE AQUEST ÉS UN ASSUMPTE ÈTNIC?
  PER QUÈ SUPOSATS POLITÒLEGS COM TU US NEGUEU A VEURE QUE UN 40, 45, 50% DELS CATALANS, PER NICIESA I MALDAT, PRACTIQUEN EL "A LOS CATALANES, NI AGUA"?  NO TENIM CAP BASE A EIXAMPLAR !!! SÓN AIXÍ !!! VOLEN MORTA LA NOSTRA CULTURA I, SI CAL, A NOSALTRES TAMBÉ ENS VOLEN MORTS !!! TU EL PRIMER I JO EL SEGON, BERNAT !!!

  ELS ESPALDAS MOJADAS MEXICANS HAN CREAT UN PARTIT ANTI-ESTATS UNITS?
  ELS TURCS ALEMANYS HAN CREAT UN PARTIT ANTIALEMANY?
  ELS IRLANDESOS, ELS ESCANDINAUS, ELS ITALIANS QUE AL SEGLE XIX I ALS INICIS DEL XX VAN EMIGRAR EN MASSA ALS EUA VAN CREAR PARTITS ANTI-ESTATS UNITS?
  ELS EMIGRANTS ESPANYISTANESOS QUE VAN MARXAR A SUDÀMERICA AL SEGLES XIX I XX VAN CREAR PARTITS ANTIARGENTINS, ANTIBRASILERS, ANTIVENEÇOLANS, ETC?

  NO !!!

  PERÒ AQUÍ, ELS EMIGRANTS GALLECS, ANDALUSOS, EXTREMENYS, ETC, QUE VAN FUGIR DE LA MISÈRIA I VAN TROBAR AIXOPLUC I ESCALF A CATALUNYA L'ODIEN PERQUÈ LA MISÈRIA LA PORTEN A DINS !!! I NO SE N'AMAGUEN !!! PER AIXÒ TENEN UN PARTIT ANTICATALÀ I EL VOTEN EN MASSA !!! PER AIXÒ TOTS ELS PARTITS ESPANYISTANESOS HAN ESDEVINGUT PARTITS ANTICATALANS OBERTAMENT !!!

  EN PRINCIPI, QUE AQUESTA GENT NO SIGUIN INDEPES SERIA RESPECTABLE, PERÒ HO SERIA SI ESTIGUESSIN EXIGINT AL SEU ESPANYISTAN UNA TERCERA VIA DIGNA I DISCULPES PER LES DÈCADES D'INSULTS CONTINUATS QUE HA PATIT I PATEIX CATALUNYA. QUE NO PROPOSIN I EXIGEIXIN UNA TERCERA VIA I SIGUIN ELLS ELS PRIMERS A INSULTAR-NOS DEMOSTRA QUE SÓN TAN ANTICATALANS COM ELS DE LA SÈNIA ENLLÀ !!!

  AQUESTA GENT MAI S'EXCLAMARÀ PER LA "SITUACIÓ D'INDEFENSIÓ I VULNERACIÓ DE DRETS" DE LA QUE PARLES !!!
  PERQUÈ QUAN TENS UN ENEMIC, LA SEVA "SITUACIÓ D'INDEFENSIÓ I VULNERACIÓ DE DRETS" ET POSA CALENT, NANO !!! NECESSITES CAP DEMOSTRACIÓ? PER SI DE CAS...

  enllaç


  enllaç amb el mem que vaig dedicar a tan fastigoses paraules: ja he dit que no se n'amaguen: en presumeixen!

  I ara em deixaré de negretes i majúscules, però continuaré amb el mateix to: no puc escriure d'una altra manera veient com us negueu a assumir la realitat.
  Haig de fer constar que parlo amb coneixement de causa: ja vaig explicar al Racó que al meu barri el 27S l'independentisme només va sumar un 16% dels vots. Fins avui, no he volgut mirar quin va ser el resultat el 21D. L'endevineu? Al meu col·legi... JxC + ERC + CUP = 13%, amb el tripartit del 155 sumant... redoblament de tambors... ai, quin neguit... (fem conya, perquè si no ens la tallem)... toc de platerets! 155 = 77%

  Puc parlar amb coneixement dels meus veïns o no? Passo a fer-ho.
  L'estratègia que proposes, Bernat, com ja t'he dit a comentaris anteriors als teus articles és col·laboracionisme de manual: creus que l'independentisme ha de dir a la colonada invasora el que volen sentir. És a dir: el moviment vegetarià ha de dir al públic carnívor que menjar carn és meravellós i que els vegetarians potser són eixelabrats. També proposes dir als carnívors que eliminar els Drets Humans dels vegetarians és collonut i que no se n'han d'estar de reprimir-los.
  Gran estratègia! Ara bé, gran estratègia si ets un vegetarià idiota o ets un carnívor emboscat. Com ara tu.

  El que planteges i plantegeu els idèolegs del col·laboracionisme, com tu, en Trinitro i molts d'altres, és EXACTAMENT allò que vaig exposar al meu primer fil raconaire, que es deia, precisament: "Quan el col·laboracionisme mereix un altre nom". Llegeix-lo, si us plau. El que explico allà sobre el col·laboracionisme de la dreta francesa amb els nazis és EXACTAMENT el que JA esteu fent a Catalunya: entregar el pais a l'enemic feixista espanyistanès treballant amb ell per acabar amb la dreta catalana.

  Perquè si de debó fóssiu d'esquerres, veuríeu que sense independència no hi ha polítiques socials possibles de cap mena. Veuríeu que sense independència no hi ha democràcia possible. Veuríeu que no hi ha cap altre objectiu que assolir la independència, i no pas dir als nostres enemics el que volen sentir i fer el que volen que fem buscant el seu vot: d'això, se'n diu col·laboracionisme. Clar i català!

  En Trinitro, tu i molts d'altres encara creieu que tenim "base a eixamplar", perquè no voleu veure la realitat. Un intel·lectual d'esquerres de debó, com Xavi Diez, va descriure perfectament quina és la realitat que tenim davant: és un conflicte ètnic, i l'ètnia que tenim enfront és molt idiota i molt malparida.

  La vostra proposta ha quedat definida. Ara faré la meva proposta. Sóc un usuari que escriu poc, però quan ho faig escric molt, miro de bastir un discurs sòlid, amb arguments, analogies, definicions clares, imatges entenidores, etc. Per això, ara enllaçaré missatges meus que amplien el que escriuré a continuació. Llegiu-los, si us plau.

  Tenim a la mà una estratègia guanyadora. Que els "nostres" es neguin a emprarla demostra que són col·laboracionistes de manual o són porucs de mena: no hem de respectar a qui no ens respecta i d'odiar la terra a la que viuen n'ha fet un modus vivendi.
  La tesi d'aquesta estratègia és demanar-los A canvi de què?
  La primera vegada que vaig formular aquesta pregunta va ser aquí. Davant de les demostracions contínues de l'absolut desgavell que és Espanyistan, de la corrua interminable de fets que demostren l'absoluta maldat de la casta que posseeix Espanyistan i de l'absolut mesellisme de la seva població, a aquell missatge em demanava "a canvi de què els espanyistanesos mengen tanta merda?" (Repeteixo: si us plau. llegiu els missatges que enllaço, perquè el concepte merda que defineixo allà és fonamental per comprendre què vull dir).

  Al fil de fa dos anys que he enllaçat ja vaig dir que tenim dues armes: la unitat i el "deixar anar el lliri". De la unitat, ja veiem qui no la vol. Ara és hora de deixar anar el lliri: hem de demanar als dependentistes a canvi de què RENUNCIEN a la independència.

  No puc comprendre com tenint davant un enemic tan corcat com Espanyistan ningú encara ha deixat anar el lliri: Espanyistan és una puta merda de dalt a baix i ho hem de denunciar, collons!
  Els hem de dir: voleu viure amb aquesta justícia, amb aquesta policia, amb aquesta premsa, amb aquesta classe política, amb aquesta classe econòmica, etc?

  Una comentarista habitual dels digitals ho va resumir molt bé ja fa temps:

  Però li falta un altre ítem: un relat així només pot guanyar si té un públic idiota i malparit que VOL viure així i vol OBLIGAR a la resta de catalans a viure així.

  Per què no ho denunciem això? Per què no els demanem per què VOLEN viure menjant merda espanyistanesa i ens OBLIGUEN a menjar-ne?
  ENS SOBREN ELS ARGUMENTS !!! PER QUÈ ENS NEGUEM A FER-LOS SERVIR?

  A Rússia van fer la seva revolució dient que menjar merda tsarista era meravellós? A Cuba van fer la seva revolució dient que menjar la merda del dictador Batista era meravellós? A França van fer la seva revolució dient que menjar merda borbònica era meravellós? NO !!!
  Llavors... per què els idèolegs dasquerras nostrats volen fer una revolució dient als dependentistes que menjar merda espanyistanesa es meravellós? Així volen fer una revolució? Així volen "eixamplar la base": donant-los la raó i obeint-los? Coi de col·laboracionistes!

  Hem d'atacar-los amb arguments, perquè ens sobren. Hem de dir-los que Catalunya no pot fer polítiques socials dignes perquè pateix un espoli fiscal brutal. (missatge sobre el tema).
  Hem de dir-los que Catalunya no pot fer polítiques socials dignes perquè ha de fer les seves i les andaluses, les gallegues, les extremenyes, etc.
  Hem de demanar-los perquè volen viure sota el dictamen de jutges i fiscals que encara no saben qui és M.Rajoy. Hem de demanar-los per què encara és legal un partit que va destruir dos discos durs amb l'empara d'aquesta mateixa justícia.
  Hem de demanar-los perquè volen que la Catalunya a la que viuen, i a la que van arribar fugint de la misèria, esdevingui la mateixa merda que eren i són l'Andalusia, la Galícia, l'Extremadura, etc, de les que van marxar. (analogia sobre els espaldas mojadas mexicans i els tabarnesos)
  Hem de demanar-los perquè volen viure sota el jou d'una casta que ha ROBAT a la seva població amb autèntiques incautacions de règim com les preferents, la sortida a borsa d'una societat evidentment fallida com Bankia o el rescat bancari de seixanta mil milions que "no costarà ni un euro als contribuents".
  Hem de demanar-los A CANVI DE QUÈ mengen tanta merda i ens volen obligar a menjar-ne!
  Els hem de refregar per la cara la puta merda que és Espanyistan, coi !!! Els arguments ens sobren !!!

  Ja està. Demanem-los ben clar: A CANVI DE QUÈ NEGUEU LA INDEPENDÈNCIA? QUÈ US OFEREIX ESPANYISTAN QUE NO US PUGUI OFERIR LA REPÚBLICA CATALANA? MERDA? LA REPÚBLICA CATALANA NO US LA OFERIRÀ I PER AIXÒ LA REBUTGEU? A CAGAR, HOME !!! ELS HO HEM DE DIR A LA CARA !!!

  Hem de fer-los les preguntes que vaig proposar quan al Racó van demanar èslogans indepes per pintar a les parets.

  Ells s'amaguen de ser feixistes? S'amaguen d'odiar-nos? S'amaguen de voler anorrear Catalunya?
  Llavors... per què els "nostres" amaguen les veritats irrebatibles que demostren la necessitat absoluta de la independència per a qualsevol persona digna que visqui a Catalunya? Per què els diem allò que volen escoltar i els obeïm?

  Què aconseguirem amb aquesta estratègia de dir-los les veritats? Set o vuit de cada 10 membres de la colonada invasora continuaran cridant "A por nosotros, oé", perquè d'on no n'hi ha no en raja, però dos o tres de cada 10 faran un pensament i votaran en conseqüència.

  Ja n'hi ha prou de col·laboracionisme. Tu, Bernat, com els "nostres" partidets i els seus idèolegs, formes part d'una estructura de poder, els sipais de la colònia espanyistanesa, i no treballes per assolir la independència.
  Un any després sabem del cert que, efectivament, "les condicions que van impedir fer efectiva la República aleshores són les mateixes que ho impossibiliten ara".
  I quines eren i són aquestes condicions? Tenir al capdavant partits, idèolegs, periodistes, estructures de poder, en definitiva, que a l'octubre de 2017 van poder detenir la independència, per col·laboracionisme, o es van negar a fer-la, per covardia.
  Com bé dius, aquelles condicions són les que també ho impossibiliten ara. Per tant, foc nou i els col·laboracionistes i els porucs a cagar!

  Per acabar: articles com aquest són el cant del cigne de les estructures de poder colonials a Catalunya, les de dretes i les d'esquerres. Ets un idèoleg que escrius aquest article després d'haver vist com Espanyistan es salta TOTES  les línies vermelles amb el vist-i-plau del públic al que et vols dirigir i amb el sotmetiment dels "nostres" partits. I quan de la mateixa manera que el Basté, la Terribas, el Cruanyes, el Pellicer, etc, han informat tranquil·lament dels insults continus a la dignitat humana que han conformat l'actualitat dels darrers anys a casa nostra, de la mateixa manera, deia, quan hagin d'informar sobre la inauguració de les càmeres de gas ho faran amb la mateixa tranquil·litat, sense exclamar-se, i deixaran que els seus respectius tertulians fatxes els diguin a la cara que "el fum dels crematoris defensa la legalitat i la Constitució".
  I quan inaugurin les càmeres de gas, (i tu i jo ja tinguem dia i hora per entrar-hi), faràs el mateix article que has publicat avui, i el Jordi Muñoz continuarà fent aquests articles seus tan clarividents dient que "les càmeres de gas són una gran oportunitat per bastir un front comú i crear sinergies amb els no independentistes", com ho era el referèndum al seu moment, ara ho són els judicis i ho seran les atzagaiades espanyistaneses que ens queden per veure.

  I aquest és el vostre cant del cigne perquè sou els carlistes de la Catalunya autonòmica i la Catalunya republicana us ha vist el llautó i ja no podreu segrestar el nostre vot, Bernat. Representes i representeu tots plegats les estructures de poder colonials que feu com que us baralleu amb l'eix esquerra / dreta com a excusa, però tots serviu al mateix amo. Sou l'estructura de poder mafiós que es nega a emprar l'altra estratègia guanyadora que tenim: fer que al món occidental li resulti absurd pagar el preu que paguen pel seu suport a la dictadura espanyistanesa. (Ho explico aquí, sota la imatge dels militars; la teoria del valor i el preu).

  Ja n'hi ha prou de proclamar-se independentista i fer i dir allò que els enemics de Catalunya volen que fem i diguem!

  UN POLITÒLEG ENS VOL FER CREURE QUE LA MILLOR MANERA D'ASSOLIR UN OBJECTIU POLÍTIC ÉS DONAR LA RAÓ ALS SEUS CONTRARIS I OBEIR-LOS?

  PD. Lamento el to abrandat del missatge, però comprendreu que quan un politòleg que es proclama partidari d'un canvi polític absolut defensa que per assolir-lo hem de ser bons minyons amb el règim opressor i els colons a casa nostra i demanar-los clemència... quan veig a un politòleg escrivint això... se me'n duen els dimonis.

  PD bis. Quan encara sóc a temps d'editar... endevineu què? Torno al Racó i...

  https://www.racocatala.cat/forums/fil/221321/ni-1-dia-suprem-frena-laplicacio-sentencia-sobre-pagament-limpost-dhipoteques

  De debó, fora conyes, perquè això no va de Independència sí o no, va de dignitat, i aquesta gent no la té: s'ha de ser molt idiota per voler viure així i s'ha de ser molt malparit per voler obligar als teus familiars, veïns i amics a viure així.
 • saberut 1.063 4 👍 2.267
  L'endemà de publicar el comentari anterior, l'esmentat Jordi Muñoz, (un altre que no dissimula, com en Bernat), té la gosadia de publicar aquesta bestiesa:

  Diari Ara - Parlar amb el PSC

  No me'n puc estar de comentar-ho com cal: les caretes van caient.
  Allà escriu, tan tranquil:

  "Els socialistes segueixen tenint una posició clau si en algun moment es pensa a construir un consens transversal que permeti articular una solució democràtica al conflicte. Com més arrenglerat amb les posicions dures estiga el PSC, més difícil serà imaginar una solució.
  Seria, potser, més intel·ligent mirar de descodificar els mecanismes que han portat un partit de tradició catalanista a aquestes posicions. Sense prejudicis, intentar entendre les causes d’aquesta involució i esbrinar què es podria haver fet d’una altra manera. I treballar per allunyar-los del bloc del 155 en lloc de consolidar el bloqueig."

  A veure, Jordiet... tu no ets Doctor en Polítiques? Jo no ho sóc, però et descodificaré els mecanismes que han portat un partit de tradició catalanista a aquestes posicions. Aquí ho tens:

  Iceta avisa que sense l'aval d'Andalusia no es reconeixerà la "singularitat" i nega diferències amb Susana Díaz

  Barcelona (ACN).- El cap de llista del PSC a les eleccions del 27-S, Miquel Iceta, s'ha mostrat convençut aquest dilluns que la reforma constitucional federal reconeixerà la "singularitat" de Catalunya, "la peça clau d'aquesta reforma" segons ha subratllat. En una roda de premsa a l'ACN el candidat ha assegurat que les "reserves" de la presidenta andalusa, Susana Díaz, respecte "la igualtat de drets" dels espanyols i la idea de sobirania única espanyola "no posen en risc la solució que proposa el PSC", perquè la seva formació hi està d'acord. "Sense Andalusia no ens en sortirem, la necessitem", ha advertit Iceta, optimista perquè els seus plantejaments "es van obrint camí", ha assegurat.

  Notícia publicada el 21 de setembre de 2015, company !!! Què? Ha quedat prou descodificat el mecanisme? Per si de cas, un servidor ho va descodificar fa temps: el PSC és el Partido Geriátrico Andaluz de Ocupación. Ja està! Tant costa de veure?

  Per què un Doctor en Polítiques jueu, després de llegir el 'Mein Kampf' i haver escoltat ANYS sencers als dirigents nazis insultar la cultura hebrea escriu un article titulat "Parlar amb el NSDAP"? Per què l'acaba dient:

  "Els socialistes catalans, doncs, hauran de plantejar-se fins a quin punt estan disposats a avalar la repressió i degradar la convivència abans que asseure’s a explorar i plantejar seriosament sortides democràtiques. I el sobiranisme, lluny de creure que ja ho té tot fet, hauria de tindre la taula parada per quan arribe el moment. Si és que arriba, és clar."

  Un Doctor en Polítiques jueu podia escriure el 1943, amb els camps d'extermini funcionant a tot drap, que "els nazis hauran de plantejar-se fins a quin punt estan disposats a avalar la repressió i degradar la convivència abans que asseure’s a explorar i plantejar seriosament sortides democràtiques. I els hebreus, lluny de creure que ja ho tenen tot fet, haurien de tenir la taula parada per quan arribi el moment. Si és que arriba, és clar."

  La pregunta és: per què aquest Doctor en Polítiques JUEU encara ES NEGA A RECONÈIXER QUE LA SEVA CULTURA I LA SEVA NACIÓ FA TEMPS QUE PATEIXEN UN POGROM DE MANUAL I HO DENUNCIA COM CAL?

  Per què els jueus hem de parlar amb els nazis demanant-los una sortida democràtica? Encara no ens han deixat prou clar què volen?
   
  Per què els idèolegs dasquerras no denuncieu la puta merda feixista i xenofòba que és Espanyistan ni denuncieu al lumpenproletariat feixista i xenofòb que els fa costat a casa nostra? Aneu escrivint les merdes col·laboracionistes que escriviu tu, en Trinitro, en Bernat, que ja ens trobarem a les càmeres de gas, ja.

  Un servidor lluitarà abans de entrar-hi, però tots vosaltres hi entrareu cofois perquè el botxí que us "dutxarà" amb Zyklon B serà molt dasquerras: serà un emigrant cordobès que fa 60 anys que viu a Catalunya, tindrà fills i nets catalans i serà molt i molt dasquerras i votarà al PSC, però no dubtarà ni un segon a enviar-te cap al crematori.

  Llegeix, Jordiet, el que tu mateix deies fa un any i mig:

  El politòleg Jordi Muñoz defensa que un referèndum impulsat des de les institucions catalanes seria "la fórmula que crearia més consens" a més de la que seria "més comprensible fora i dins de Catalunya".

  La tensió entre institucions catalanes i espanyoles "seria molt més productiva si l'independentisme fos capaç de plantejar-lo en termes de conflicte democràtic, més que com un conflicte nacional", considera.

  Muñoz veu "molt difícil, però no impossible" que l'Estat accepti un referèndum a Catalunya encara es mostra convençut que "com no passarà és demanant-lo educadament".

  "Si no estàs disposat a forçar les coses, ja et pots anar a casa. Es tracta de fer les coses tan bé com sigui possible però cal forçar les coses."

  "Formalment, els catalans no poden decidir sobre la independència. Però això no sembla molt democràtic: aquest és el conflicte que cal posar sobre la taula en primera instància."

  Molt bé, Jordi: aquest conflicte democràtic FA UN ANY que hi és sobre la taula i ELS COMUNS I EL PSC SE'L PASSEN PER L'ENTRECUIX !!!  QUAN ARRIBARÀ EL TEU ARTICLE DIENT QUE LES "CÀMERES DE GAS GENERARAN CONSENS I OPORTUNITATS DE DIÀLEG"?

  Saps què passa, Jordi? Que mentre els idèolegs dasquerras nostrats escriviu les merdes que escriviu, un outsider nouvingut com en Fachin ha d'escriure les veritats que no voleu veure, com ara els seus dos darrers articles a ND:  3 Octubre i 18 Octubre.

  PROU COL·LABORACIONISME, COI !!!
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.297.746 missatges
 • 221.158 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat