Oriol Ibàñez

Oriol Ibàñez

Més informació

Opinió Oriol Ibàñez

Un nou 11

Crec que aquest ha estat el primer setembre dels darrers anys en què he sentit més gent que dubtava de si anar o no a la manifestació de la tarda de l'11. I no ens enganyem, és normal. Ha estat un any molt convuls. Vam fer un gran esforç durant el setembre i octubre que va provocar un gran desgast tant mental com físic. El 27 d'octubre va ser una data que podríem anomenar d'incerta glòria. I després vam tenir unes eleccions que no preteníem celebrar, un govern destituït i empresonat o exiliat. I un cop revalidada la majoria independentista amb una participació històrica el sainet sobre qui havia de ser el president. I per acabar-ho d'adobar la manca d'unitat estratègica (bé, de retòriques, com bé diu l'Andreu Pujol) entre l'independentisme.

Per tant és normal que hi hagués qui tingués dubtes. Aquest rum-rum em va fer anar amb un cert neguit cap a l'avinguda Diagonal de Barcelona. Punxarem? Tenim gent que abandona la lluita? Hi ha hagut tant de desencís com per arribar en aquesta situació?

Un cop trepitjat el punt de trobada de l'independentisme ja vaig adonar-me que de punxar res de res. L'avinguda era plena de gom a gom, gent de totes les edats, gent gran amb la cadira per suportar l'estona que haurien de passar-hi i, per tant, les imatges emocionants de cada 11 de setembre d'ençà del 2012. 

I en definitiva la prova fefaent de com hem canviat al llarg dels anys -de la qual hem d'estar molt orgullosos: d'aquelles manifestacions en família, de ser una minoria política i social, de ser la riota de tothom -allò bonic però irrealitzable en el millor dels casos- hem passat a ser l'única opció política capaç de fer mobilitzacions multitudinàries (és igual de quants, no ens barallem per xifres que es fa molt difícil comptar) i, és clar, d'aconseguir victòries electorals en marcs de participació rècord. Així doncs hi ha múscul, seguim sent-hi encara que semblés que estàvem estabornits. I, per tant, seguim necessitant respostes de qui tingui la valentia d'encarar un problema polític que no es resol ni amb repressió (ni detencions ni cops de porra no ens han fet enrere) ni, òbviament, amb un nou estatut. Hi ha algú més enllà del Cinca que vulgui fer política d'una vegada per totes


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.266.607 missatges
  • 220.001 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat