Mònica Palacín

Mònica Palacín

Més informació

Opinió Mònica Palacín

Seguirem fent allò que hem fet sempre

Manllevant les paraules d’en Joan Tardà, som els camàlics, som els qui no ens cansem mai, els ases dels cops i si cal, els qui som acusats de traïdors i ara, fins i tot, d’autonomistes.

Nosaltres, que no hem anat mai a negociar a la Moncloa ni hem garantit la governabilitat de PP o PSOE durant anys. Nosaltres, que tenim a les nostres esquenes presidents de la Generalitat exiliats, un president afusellat, el president del partit empresonat, la secretària general exiliada...Nosaltres, les dones i homes d’un partit amb 87 anys d’història que ha tornat a veure com interessos de poder intenten minvar-nos, fer-nos desaparèixer.

Nosaltres, no ens rendim mai. I si, toca treure l’orgull republicà. Toca poder dir alt i clar als qui ens acusen de partidistes que la defensa d’un partit és la defensa d’un projecte de futur. Per al país i per als nostres pobles, viles i ciutats. Que els partits polítics son eines per gestionar la voluntat democràtica de tothom i que tot projecte necessita d’una organització que posi els recursos humans i tècnics per poder dur-se a terme.

Els partits son com qualsevol altre organització, associació o entitat que té uns objectius, uns líders i uns recursos que ha d’utilitzar  de manera honesta i transparent i amb voluntat de ser útil. La supervivència dels partits depèn única i exclusivament del suport de les seves bases i de la representació a les institucions. Un partit està format per persones militants, per un entorn que hi simpatitza amb el projecte i per persones independents que aporten la seva expertesa en els diferents àmbits en els que es pot tenir incidència.

Un partit te unes obligacions jurídiques i unes obligacions envers la ciutadania i és per això que els seus representants institucionals a ajuntaments, ens supramunicipals i govern han d’estar alineats sota el mateix objectiu i els mateixos valors. Per a Esquerra Republicana, els valors de la justícia, la igualtat i el bé comú i la lluita política cap a l’assoliment de la independència.

Comparteixo plenament les paraules de la portaveu d’Esquerra Republicana, la Marta Vilalta quan diu, Ens hem de concentrar i conjurar totes i tots, treballar des de la unitat d’acció i coordinació del moviment independentista. La principal força  de l’independentisme és la seva diversitat i pluralitat.

No som millors que ningú ni pretenem donar lliçons de res però tampoc acceptarem que darrere d’una pretensió de crear una cosa nova  es vulgui fer desaparèixer un company de viatge que fins ara sempre ha estat fidel al projecte de país.


Opina

Configuració
  • Berivan_Sason 2.017 4 831 👍 3.240
    Aquest és, precisament, el problema d'Esquerra Republicana: que continuarà fent el que sempre ha fet. És una obvietat que el context objectiu va canviar a partir del cicle de mobilitzacions de finals de l'any passat i que, per tant, estirar del fil d'estratègies pròpies d'altres contextos és poc més que la mostra fefaent de l'acabament de les idees dins de l'esquerra socialdemòcrata. 

    A tall d'exemple, com podeu dir que 'farem el que sempre hem fet' quan el Llibre Blanc de la Transició Nacional estava escrit tot ell sota la hipòtesi simiesca que Espanya no reaccionaria amb violència? Continuareu actuant de la mateixa manera, com si res no hagués passat? Perdoneu, però em sembla no només una presa de pèl, sinó un exercici de cinisme i irresponsabilitat desbocada. 
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.947 missatges
  • 219.481 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat