Toni Strubell

Toni Strubell

Més informació

Opinió Toni Strubell

¿Tu también, José Sacristán? (Carta oberta a l’actor de Chinchón)

Carta oberta a l’actor de Chinchón

¿Tu también, José? Tu també afegeixes la teva sol·licitada veu a la corrua de tòpics que corren sobre Catalunya? Tu també subscrius la brutal allau repressora que ha caigut damunt aquesta mil.lenària terra? Tu també t’apuntes al clan de gurús que diuen als catalans què hem de fer i no fer, a qui hem de votar i a qui no? No érem nosaltres els supremacistes? També tu t’afegeixes ara als vulgars inquisidors que ens acusen de bojos pel que hem fet? Tu també vols una Catalunya en mode genuflexió? No tenies temps d’informar-te una mica millor i reflexionar una mica sobre el que ha viscut aquest poble en els darrers anys? Sincerament, esperava més de tu. 

Doncs sí que has canviat, José. Recordo que no feia gaire que volies que el país sencer -el teu, devia ser- “cremés” i “s’alcés en revolta contra tanta injustícia”. Ara et pregunto: només valia aquella cremada si anava contra el PP? Amb Pedro Sánchez a la presidència, ja no cremaràs res? Ni si endureixen la definició de “rebel.líó”, com a bons socialistes estan ordint? 

Pel que dius, i no dius, veig que poc t’importa que hi hagi polítics nostres empresonats, falsament acusats, a les presons castellanes. Ni famílies arruïnades, destrossades. Total unos locos catalanes posats al lloc que es mereixen, dius avui. Com es nota que no t’has molestat a veure l’extraordinari documental “20S” de Media Pro. Si ho fessis, veuries que desmunta d’arrel tota la kafkiana trama del jutge Llarena i demostra la innocència dels presos polítics catalans als qui mostres tant de menyspreu. Pel que veig, tampoc deus haver vist el documental “Las cloacas de Interior” –també de Media Pro- que els mitjans de Madrid han tingut tanta cura d’excloure de la programació. Si el veiessis i reflexionessis sobre els atacs policials que està rebent Media Pro, potser entendries moltes coses de l’”odiós” Procés català...

Et recomano que vegis ambdós documentals, José, de tot cor. Pren-t’hi unes cerveses. Respira profund. Contrasta el teu mindset amb aquesta nova realitat. Si fins ara, com sembla, t´ha impressionat poc que la policia hagués brutalitzat milers de votants catalans el 1-O, potser ara canviaries de parer. Sense veure’ls, ja no et serà tan fàcil culpar de tot els polítics catalans. Veure aquests documentals, José, potser d’ajudaria a fer reviure aquells personatges inquiets i solidaris que tan bé has sabut protagonitzar a les pantalles al llarg dels anys. Ni que fos per exercir una solidaritat envers uns catalans que l’únic que volem fer és exercir la democràcia.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.241.061 missatges
  • 219.121 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat