Guillem Alsina

Guillem Alsina

Més informació

Opinió Guillem Alsina

Tren unirà les tecnològiques nord-catalanes i del Principat a la recerca d’inversors

El tren que surt avui a mig matí de Perpinyà i té prevista l’arribada al capvespre a Madrid, no és un més dels AVE o els AVANT que normalment transiten per aquesta via, si no un tren especial que transporta joves empreses de nova creació (les anomenades start-ups) que presentaran els seus projectes i idees de negoci a una sèrie d’inversors, a la recerca d’una injecció de capital que els doni l’impuls necessari per garantir la viabilitat del projecte i arribar a tocar l’èxit.

El Segon Tren de La French Tech, organitzat per l’entitat homònima que s’encarrega de la promoció de les joves empreses tecnològiques franceses tant a la mateixa França com a l’estranger, conjuntament amb Pyrénées Méditerranée Invest, entitat de cerca d’inversions per a aquesta zona, comptarà no només amb empreses del nord dels Pirineus, sino també amb algunes del Principat, concretament de Girona i Barcelona.

Durant la seva breu escala gironina hi pujaran representants de les companyies Zonetacts, Cherrytech, De piso en piso, i Xkelet Easylife. A Barcelona s’hi afegiran Amenitiz, Kasaz.com, i IpaidThat. Prèviament, a Perpinyà, hauran abordat aquest mateix tren Bass Me, Pousse-Pousse, Coursicab, ICM Soft, i IR OUI COME.

A més d’aquestes i altres empreses, que en el trajecte Barcelona-Madrid exposaran els seus negocis i projectes, en el mateix tren també hi viatjaran inversors, com els bancs Crédit Agricole o BNP Paribas, així com coaches (paraula de difícil traducció i que podríem interpretar com una mena de mestre-entrenador), i institucions com la Cambra de Comerç de Girona, o la Cambra de Comerç i Industria dels Pirineus Orientals.

Un cop arribats a Madrid, on s’hi afegiran start-ups de la capital espanyola, un jurat escollirà els projectes més prometedors i els reconeixerà amb sengles guardons.

Aquesta iniciativa no és només una oportunitat per a trobar inversors i rebre consells de figures rellevants en el món dels negocis i la tecnologia, si no que també busca crear contactes i sinergies entre les empreses participants, el que en anglès s’anomena networking.

Serveixen aquests esdeveniments? Aquest en concret ja és el segon cop que s’organitza, i si, segons la meva experiència, sempre se’n surt amb un bon bagatge, ja sigui en contactes, com en coneixements. I no diem, ja, si hom en surt també amb un xec signat que permetrà a la seva empresa abordar els seus negocis i inversions amb una mica més de tranquil·litat. Si aquest cop funcionarà, es veurà divendres un cop els participants tornin cap les seves respectives ciutats, amb el bagatge d’allò aconseguit sota el braç.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.161.742 missatges
  • 216.321 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat