Helena Castellà

Helena Castellà

Més informació

Opinió Helena Castellà

Perquè faré vaga el 8 de març?

Dijous faré vaga. Faré vaga convençuda de la necessitat de fer-ne per reivindicar el paper de la dona en aquesta societat patriarcal. Perquè sense les dones el món s’atura. 

Faré vaga laboral i de cures perquè de mitjana, treballem gairebé el doble que els nostres companys en tasques de cura, i en canvi cobrem un 23,9% menys de mitjana que ells per la mateixa feina remunerada. Com sempre, el treball que és considerat de dones, és menys visible, menys valorat, i menys remunerat. El més irònic de tot plegat és que sense el treball de cures no podríem viure. 

Faré vaga de consum, perquè vull deixar de pagar els meus productes de primera necessitat com si fossin productes de luxe, vull deixar de pagar més per un producte només perquè és rosa. Vull deixar de frustrar-me als emprovadors de les botigues de roba cada vegada que un pantaló o una camisa no em corden perquè fan talles petites pensades per models que no deuen ingerir més de 500kcal al dia. 

Faré vaga també perquè a Catalunya, cada 8 hores una dona denuncia haver patit abusos sexuals. Faré vaga perquè no vull haver d’anar pel carrer sola de nit mirant enrere, perquè no vull haver de sentir-me culpable per tenir por, perquè no vull haver d’escoltar més comentaris pel carrer que jo no he demanat a ningú.

Faré vaga perquè tinc dret a decidir sobre el meu propi cos, i tinc dret a fer-ho de manera segura. Perquè un munt de senyors amb corbata o sotana no han de tenir més potestat a decidir què faig i què no amb el meu cos que jo mateixa.

Faré vaga perquè vull que un dia la meva filla i les seves amigues cobrin el mateix que els seus col·legues, treballin les mateixes hores que els seus companys a la llar, puguin decidir sobre el seu propi cos i puguin comprar un paquet de tampons com a producte de primera necessitat i no com un bé de luxe.

Perquè potser no canviarem les coses d’avui per demà, però demà, aturarem el país perquè sense nosaltres, el país no funciona encara que alguns es creguin que són els reis del mambo.


Opina

Configuració
  • Arkitekte 4.505 3 472 👍 4.261

    Si vols que un dia la teva filla i les seves amigues cobrin el mateix que els seus col·legues, el primer que et caldria fer seria tenir alguna filla.

    Després caldria que la incitesis a fer les mateixes carreres que facin els seus col·legues. 

    De totes formes si el que vols no és això sino simplement fer la vaga, ets lliure de fer-la, crec que podrem passar un dia sense politòlegs.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.963 missatges
  • 219.481 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat