Carles Rabadà

Carles Rabadà

Més informació

Opinió Carles Rabadà

Els altaveus intel·ligent són el gadget de l’any, el HomePod completa la sèrie

Si, és divendres i arriba el HomePod d'Apple. Un altaveu intel·ligent més al mercat que arriba en un moment crucial. Comença la guerra dels assistents a les cases. Estem preparats?

Primer cal saber que és el HomePod. És el primer altaveu intel·ligent de la companyia que incorpora Siri i tot passa a través d'ell. Disposa de set altaveus en forma de cercle, sis micròfons i tres botons tàctils a la part superior (els de volum i la imatge de Siri al centre). A part d'adaptar el so depenen de la zona on estiguem ubicats de manera intel·ligent i segons les primeres reviews té un so que supera tot el que hi ha al mercat dels speakers intel·ligents (no vulgueu escoltar el Google Home Mini... quin ridícul, pero bé, quan jugues amb 49€ és el que tens).

Què fa? Doncs naturalment interactua amb nosaltres a tot el que li diem. Només l'hem d'invocar amb el "Hei Siri" i dir el que volem. Si, ens trobem amb un Siri totalment renovat i que no necessita dir que ha trobat milers de cerques a Internet. Simplement et diu el que necessites. A més, té Apple Music integrat al 100% i podem reproduir qualsevol cançó o simplement que Siri faci de DJ, si, coses d'Apple+Beats.

A més, arriba integrat amb HomeKit (Home+Pod, Home+Kit...<3) i podem utilitzar Siri per tot el que tinguem a la casa (aquesta novetat arriba principalment per qui té la sort de residir a EEUU o Austràlia i tenen la casa automatitzada com per exemple amb les cortines, llums, torradores, portes i una infinitat de coses que no ens podem imaginar ara mateix a una casa a la zona europea).

El HomePod no ho tindrà fàcil per enamorar aquells usuaris d'Spotify ja que no té la possibilitat de reproduir la música de moment (totalment lògic si fas el teu dispositiu primer reproduirà la teva aplicació que la d'altres) i aquí hi ha la gràcia de l'ecosistema d'Apple. L'altre és que al mercat hi ha rivals més econòmics que Apple com el Google Home o el Google Home Mini, Alexa d'Amazon amb el seu Amazon Echo o els altaveus de Sonos que s'han vist amenaçats durant els últims dies i han iniciat una campanya de venda molt agressiva amb 2x1 i coses d'aquestes.

Com evolucionarà el mercat?

És fàcil de veure si observem les altres companyies. Apple acabarà presentant més dispositius al pur estil HomePod (HomePod+ i HomePod Mini) i anirà entrant a l’organització de moltes cases amb ecosistema Apple.
De moment, arriba als Estats Units, Austràlia i Regne Unit (parla anglesa) aquest divendres i s'espera que durant l'any arribi a la resta del món, ja que han canviat totalment Siri i s'ha d'adaptar al castellà i altres llengües del món. Ara bé, sou de parlar amb Siri o amb el vostre assistent? O sou d'aquella generació que veieu a alguna persona parlant pel carrer amb els AirPods o amb el seu smartphone i el mireu estrany? Toca evolucionar nanos.

Des del meu punt de vista, el dispositiu que posa al mercat Apple hauria d'haver arribat al Nadal tal com estava previst. S'ha vist que la demanda s'ha complert i les dates d'enviament ja s'han allargat tot i que han tardat més del previst en acabar-se. Segurament serà un dels dispositius més tractats a la WWDC d'Apple aquest any i veurem com evoluciona i molt tal com ho han fet els diferents dispositius de la casa passant per l'iPhone, iPad, Watch i ara el HomePod.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.222.551 missatges
  • 218.506 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat