Helena Castellà

Helena Castellà

Més informació

Opinió Helena Castellà

No deixem que ens matin TV3

 Si una cosa hem aprés aquests últims mesos és que tenim un contrincant més intel·ligent del que ens pensàvem. Que està disposat a tot, tot, perquè no ens sortim amb la nostra.

TV3 és quelcom del que els catalans i catalanes ens sentim orgullosos. I no pas pel seu suposat adoctrinament, ni perquè sigui independentista, sinó perquè és la nostra televisió pública. Una televisió de qualitat que hem aconseguit fer créixer amb els anys i que ens sentim nostra, part de la nostra identitat.

Doncs bé, si en un primer moment vam prendre com una petita victòria col·lectiva que el 155 no intervingués TV3 ni la resta de canals i emissores de ràdio de la CCMA, el govern espanyol ja s’ha encarregat de desmembrar una de les nostres joies més preuades. Montoro va decidir a finals de l’any passat canviar el criteri respecte l’impost de l’IVA i això suposa una pèrdua de 167 milions d’euros per a la CCMA, ja que s’aplica amb caràcter retroactiu.

Des que vam conèixer aquesta notícia, TV3 ja ha cancel·lat el magazine de tarda “Tarda Oberta” i molts d’altres programes, sobretot aquells que provenen de productores externes, corren perill. Programes com el Polònia, el Foraster, els documentals no propis del Sense Ficció o el 30 minuts, o les corresponsalies de Moscou, Amèrica Llatina i Pequín estan en perill.

Encara hi ha possibilitats de salvar TV3, però si les coses continuen com ara, després de l’estiu el panorama televisiu a Catalunya pot ser desolador. Segons Sanchís, el director de TV3, si hi hagués nou govern, hi hauria marge per injectar, via pressupostos, una quantitat de diners que salvaria la CCMA, almenys parcialment, de l’enfonsament.

Si bé no és una solució màgica, sembla que la formació de govern és una de les poques possibilitats que té TV3 per salvar els mobles. A banda de TV3, hi ha molts altres assumptes importants que ara mateix a Catalunya estan aturats per la manca de govern. Posem-nos a treballar ja perquè TV3 i el país, depenen de nosaltres.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.238.980 missatges
  • 219.056 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat