Carles Rabadà

Carles Rabadà

Més informació

Opinió Carles Rabadà

L'obsolescència programada en els dispositius intel·ligents

Parlem d'obsolescència  programada en els dispositius intel·ligents ara que Apple ha acceptat que modifica la velocitat dels processadors dels seus dispositius més antics i fiquem com a cap de la colla a la companyia de Tim Cook.
 
Sincerament, ens creiem el primer que ens diuen. Primer de tot hem d’acceptar que un iPhone o un dispositiu amb Android l’estem utilitzant cada dia, cada hora, cada minut i en cada moment. Si en aquesta petita regla li fiquem que els dispositius dels quals estem parlant varen ser presentats l’any 2014 i a dia d’avui encara hi ha milions d’usuaris amb aquests dispositius, el més normal és que comencin a ser “un problema” per la companyia i més si aquests dispositius acaben actualitzant a l’última versió d’iOS amb tot el que comporta (seguretat, millores de rendiment i novetats en el sistema).
 
No pot ser que un dispositiu de farà ara sis anys no mostri cap tipus de defecte a l'utilitzar-se a diari més de (Depenen de cadascú) X cops.
 
Que Apple sempre serà l’ull de l’huracà on totes les empreses podran treure benifici. Ja sigui el que ve darrere és bo i és dolent al igual que ho va ser Samsung amb el problema de les bateries (encara que va ser totalment diferent el problema).
 
Ara tothom et diu que Apple modifica els processadors per experimentar problemes en el funcionament i d’aquesta manera fer-te canviar el teu dispositiu. També podem fer servir l’argument que qui tingui un Android de fa sis anys i li funcionin totes les aplicacions, tingui les últimes actualitzacions oficials de seguretat i rendiment, aixequi la mà (ens quedem sols).
 
És bo que Apple sigui el cap de la colla ja que és com un exemple per les altres companyies, encara que mai cap altre companyia oferirà una solució com les que ha ofertat Apple (ofereix a canviar la bateria dels dispositius afectats per un preu reduït i depenen de quin, totalment sense cap cost) a més de que en una futura actualizació l’usuari podrà escollir si  activa o desactiva les mesures aplicades en el seu dispositiu pel rendiment adequat.
 
M’agradarà veure en un futur com tots els usuaris, per exemple, d’un Huawei Mate 10 o d’un conegut Samsung Galaxy Note 8 no reben actualitzacions en moments obligats (per problemes de seguretat) o que han de canviar el seu dispositiu perque no té suport del fabricant i no passa res.
 
Bé, no ho veurem perque és habitual. El problema és oferir productes de qualitat, amb suport de la marca amb un mínim de temps i quan hi ha problemes de veritat oferir solucions per a tots els casos.
 
El problema no és Apple, el problema és que cap companyia pot ser com Apple ara per ara.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.144 missatges
  • 219.061 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat