Mònica Palacín

Mònica Palacín

Més informació

Opinió Mònica Palacín

Posem-nos les ulleres liles

No és el primer cop que parlo de la importància de la perspectiva femenina en la resolució de conflictes. Capacitat d'intervenir, arribar a consensos, prioritzar l’efectivitat al desig, etc.

El que estem vivint aquests dies entorn al compliment del mandat del 21D, la investidura, la formació de govern i, en definitiva, disposar de nou de les eines i les institucions per governar i fer república, és un cas novament de massa dosi de testosterona que dificulta arribar a acords.

Són cada cop més, afortunadament, les veus de dones presents a les meses de negociacions i d’homes que també reclamen canvis de dinàmiques en la presa de decisions. Malauradament però, encara trobem masses punts d’intransigència i bel·ligerància que repercuteix directament en l’estat d’ànim de la ciutadania.

En el meu entorn més proper, al poble, amics, família, però també el que predomina a les xarxes socials, aquest estat d’ànim també es mostra en termes de perspectiva de gènere. Per una banda, a través del llenguatge s’equiparà la situació en termes de guerra, batalles perdudes, recuperar l’exèrcit, sacrificis personals o col·lectius. També hi ha qui utilitza metàfores futbolístiques. Ens han marcat un gol, encara queda partit, la pilota la tenen els altres, necessitem el Messi que ens faci guanyar, etc. Però també hi ha persones que parlen de cosir, de vetllar per tothom, de sumar i créixer, d’ampliar la base social, de cooperar i d’estimar.

Cal portar doncs aquesta segona perspectiva a la política, a la presa de decisions i a la demanda popular fora de paternalismes o la condescendència del que es creu amb més coneixement que els altres.

Hem mostrat moltes vegades al món que som una societat plural, solidària i pacífica. Ara ens cal creure’ns que també som una societat rica en valors, en estratègia i en visió de futur. Com ho som les persones envers infants i joves als quals els aportem valors que els fan créixer, els proveïm estratègicament d’eines i recursos per formar-los i que aconsegueixin desenvolupar-se com a persones lliures i sabent que tot allò que fem ara per a ells és per un millor futur i per la seva independència.

 


Opina

Configuració
  • alexpv 2.451 2 741 👍 1.465
    Més que de feminisme heu de reflexionar. De deixar-vos de dogmes i pensar què cal fer per assolir la república. 
    De fet, això de la testosterona... ehem. Soraya és un home?
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.385 missatges
  • 219.068 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat