Jordi Miró

Jordi Miró

Més informació

Opinió Jordi Miró

O caixa o faixa!

Avui és un dia d'extraordinària importància per als catalans, una de les dates més transcendentals de la història recent del nostre poble.

A Catalunya, s'està vivint una situació mai vista des de la dictadura. Després que els catalans votessin l'1-O, l'estat espanyol ha fet un cop d'estat amb el 155, ha segrestat la Generalitat, ha empresonat part del govern legítim català i dirigents de la societat civil, ha provocat l'exili del President de la Generalitat i de part dels consellers, ha atacat l'escola pública catalana, ha robat les obres d'art del museu de Lleida i, fins i tot, ha arribat a prohibir el color groc.


El fet que la virreina, Soraya Sáez de Santa María, digués que ERC i JuntsxCat "están descabezados gracias a Rajoy", deixa en evidència que, a l'estat espanyol, la separació de poders és una fal·làcia i que l'operació de càstig contra l'independentisme català no és una resposta conjuntural ni temporal, sinó que és una operació preparada i premeditada des de fa molt temps, amb l'objectiu clar d'anihilar de socarrel aquesta gran onada democràtica que té la voluntat de crear un estat català independent en forma de república.


Avui ens ho juguem tot a una carta, o guanya la foscor, el post-franquisme, la corrupció, el terrorisme d'estat, o guanya la República, guanya el poble català.


Avui, més que mai, cal votar amb el cap, cal que la República catalana guanyi en escons i en vots. Per això el vot útil avui, perquè no guanyi Ciutadans i l'espanyolisme del 155, és votar ERC, partit republicà i independentista de fa molt tempsSi el que hi ha en joc és la República catalana, ERC fa 86 anys que són republicans i cada vegada que han guanyat les eleccions han proclamat la República, tant en Francesc Macià, el 1931, com en Lluís Companys, el 1934.

Avui la disjuntiva és o Ciutadans o República i el poble català no es rendirà, o caixa o faixa


Opina

Configuració
 • Picany 7.459 11 290 👍 2.009
  Natres  7 votarem Serret.

  Però no hi veiem tanta transcèndencia a aquestes eleccions de tupinada madrilenya. Faran el que voldran, però natres  CONTINUAREM ESSENT CATALANS. 
 • ReiDeCasa 1.525 3 978 👍 1.329
  Al final ha resultat que per impedir una victoria de Ciudadanos calia votar JxCat, tot i així el vertader vot útil hagues sigut que les CUP tregues un diputat al PP a Tarragona, s´hi van quedar molt aprop de fer-ho.

  I és que el vot útil assumeix que les mateixes enquestes que deien no hi hauria Brexit iTrump no seria President dels Estats Units són correctes. Per sort, hi ha gent que no fa cas del vot útil i vota d´acord amb la consciencia, i gracies aixo tant les CUP com Podemos han aconsseguit treure representació perque durant anys les enquestes sempre deien no treurien res per tant seria llençar el vot.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.284.361 missatges
 • 220.648 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat