Publicitat

Mònica Palacín

Mònica Palacín

Més informació

Opinió Mònica Palacín

Els carrers seran sempre nostres....i les urnes també

Els demòcrates no tenim por de les urnes, no tenim por de cap oportunitat per anar a un col·legi electoral i votar, d’expressar-nos i d’escoltar a qui s’expressa. Respectem totes les postures polítiques que defensin els seus ideals des del diàleg, la convivència, la paraula i la pau. I, per damunt de tot, respectem els resultats legítims sortits de les urnes. Nosaltres ho hem fet quan han estat altres opcions les que han triat majoritàriament els nostres conciutadans i, per tant, estem segurs que aquest cop no serà diferent. No ha de ser diferent.

Davant dels dubtes de molta gent sobre aquestes eleccions, com a professora orgullosa d’una professió que forma els i les nostres joves a ser persones lliures i compromeses, em venen al cap tantes tutories i xerrades a classe amb els alumnes on hem tractat la gestió dels conflictes i com després els mateixos joves apliquen al dia a dia aquests consells o diferents posicions. Depèn de cadascun dels caràcters, de l’actitud, l’empatia envers l’altre, el grau d’amistat, la generositat i la paciència.

Hi ha aquells que plantegen solucions a curt termini, ràpides, que poden ser una solució puntual però que no ataquen el problema de fons. Altres que plantegen solucions des d’un punt de vista individual i, per tant, deixen de banda altres opinions. També hi ha els alumnes que no volen entrar en el debat o es mantenen intransigents en els seus posicionament i no permeten discussió i hi ha els que escolten i posen sobre la taula diferents opcions, buscant consens i solucions a llarg termini. 

Dels diferents perfils de joves sempre hi ha els qui seran recordats com el o la companya amb qui comptàvem per organitzar un activitat, participar d’un debat, representar la classe davant el claustre de professors o saber que sempre hi era per  xerrar o intercanviar opinions.

En aquestes eleccions cal doncs que busquem més que mai aquest perfil, que comptem amb dones i homes disposats a representar a tota la societat, a treballar per el bé comú, fer que les coses passin i estar disposats a no deixar les taules de debat. Busquem aquells missatges que ens donin esperança, que no siguin paternalistes, que ens expliquin què farem i com ho farem, que ens facin sentir persones lliures.

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.205.606 missatges
  • 217.890 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat