Mònica Morros

Mònica Morros

Més informació

Opinió Mònica Morros

Tossudament dempeus

Opinions diverses han sorgit a debat respecte a la vaga d’ahir, les mateixes que apareixen cada vegada que es convoca una manifestació, una aturada o una concentració. Veus a favor i veus en contra s’alcen per assenyalar quin és el millor camí per assolir el resultat que s’espera.

La perspectiva però, moltes vegades queda diluïda en un mar d’esdeveniments que són ja indestriables del nostre dia a dia. Catalunya té a la seva gent en mobilització constant. És un fet extraordinari en una societat europea on els mínims de benestar estan majoritàriament coberts que la revolta de la gent sigui permanent i no pas un fet excepcional. “Pa i circ” ja no funciona en una societat del segle XXI que reclama que els seus drets formals esdevinguin també materials.  

És un orgull que en un món on l’argument de la força pesa més que la força de l’argument hi hagi pobles que facin un ús incansable de la raó per legitimar els seus anhels. I reclami que allò sustentat en Cartes Magnes i Tractats Internacionals no es transformi en paper mullat. 

La nostra via cap a la llibertat no sembla que hagi de ser la més ràpida en un context així. Ni tampoc la més fàcil en un entorn mogut per interessos. És però, la pròpia d’una societat que ha demostrat tenir ADN demòcrata i ha fet evident que el problema no és pas d’una ciutadania que reclama el seu dret a decidir a les urnes, i que és constantment vulnerat per agents autoritaris, sinó d’aquells que en veure la situació s’hi posen de perfil.

Angela Davis afirmava: “Ser radical simplement és anar a l’arrel del problema”. A Catalunya som plenament conscients que els canvis superficials no solucionen les necessitats reals. Estem profundament determinats a fer trontollar el funcionament d’un món viciat pels interessos d’alguns.  

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.193.440 missatges
  • 217.484 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat