Oriol Torres

Oriol Torres

Més informació

Opinió Oriol Torres

Si #OmplimBrusselles, què seria la #MarxaGroga?

La #MarxaGroga seria que tu i jo ens trobéssim conduint cadascú al seu cotxe cap a Brussel·les, coincidint lliurement en un dia i un clam.

La #MarxaGroga seria la viralització d’aquesta casualitat: milers de ciutadans lliures adreçant-se cap a un mateix lloc, alhora i des d’arreu. En cotxe, en bus, a peu. Fortuïtament, afortunadament.

La #MarxaGroga seria aprendre de la història, i d’una història que complia 42 anys pels volts de la publicació d’aquest article.

La #MarxaGroga serien 1.400 km i 200€ de combustible d’anada. I de tornada. Repartits entre uns quants, no n’hi va haver per a tant;)

La #MarxaGroga seria superar de llarg els 30.000 catalans que van anar a Basilea i conferir cinètica i turisme al model de les darreres mobilitzacions ciutadanes.

La #MarxaGroga seria una pàgina de la Wikipedia en tots els idiomes del món i el nou paradigma acadèmic de la teoria d’acció social col·lectiva.

La #MarxaGroga seria el resultat d'@OmplimBrux a Twitter, un hashtag que no podrien prohibir, tan sols 1€ donat aquí, un rumor 2.0, una remor in crescendo, un leitmotiv urbi et orbi que s’entenia en totes les llengües però que no en parlava cap.

La #MarxaGroga seria un somni nascut a la desesperació del grup de Telegram @CATomplimEU, just aquell matí en què tots ells i milions de nosaltres ens vam llevar i sentir empresonats.

La #MarxaGroga seria l’enèsima reinvenció de nosaltres mateixos, la persistència i l’obstinació i la tenacitat, fer parada a Elna per veure si hi queda cap urna, autopistes europees pintades de groc, intentar veure’s a un mateix a les imatges aèries dels informatius internacionals, entrepans i truites i mantes a dins de cotxes i autobusos, alguns dies i nits que no viuràs mai més, i en què et vas atrevir a intentar-ho tot.

La #MarxaGroga és ara tan insignificant i inexistent com una mitja idea no espaiada i sense cabuda al diccionari. I tanmateix, seria incommensurable i pandèmica com ho és la victòria del pacifisme sobre el passat. El desintegra una i cent mil vegades, cada cop que vol fer-se present, per assegurar-se sobretot que no té espai al futur. 

Llegeix la segona part d'aquest article a No #OmplimBrusselles amb una 'mani': anem-hi en #MarxaGroga


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.173.869 missatges
  • 216.720 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat