Bernat Tresserras

Bernat Tresserras

Més informació

Opinió Bernat Tresserras

I si ho fem?

Sembla que l'estratègia del diàleg i la mediació no ha fructificat. Qui ho havia de dir!

Europa ens demana que callem i diu que això dels presos polítics no li consta, vaja vaja. Sembla que només les democràcies pures, soviètiques i bolivarianes estan amb nosaltres.

Adonar-se de la pròpia sol·litud és un xoc, però més dur és no adonar-se'n. Al final sempre s'imposa la realitat i com diuen els capellans «la veritat us farà lliures», doncs que així sigui.

No tinc unes expectatives gaire triomfalistes, no obstant això, sempre he sabut que seria difícil, i tot i això he tirat endavant amb el convenciment de fer allò que creia que calia fer. No puc donar cap garantia d’èxit, no obstant estic disposat a fer-ne de la necessitat virtut i buscar solucions entre el mar de problemes. Els indies ens pensàvem que amb la raó en teníem prou, error. No obstant tenir la raó no és poca cosa, a la llarga la llum reveladora il·luminarà fins a l'últim racó de la cova.

Si l'independentisme no se'n surt, que no sigui per abandonament. Podem perdre el partit, però abandonar el terreny de joc a la pròrroga perquè l'arbitre ens ho pita tot en contra és motiu de «cese» de l'entrenador, el president i tota la plantilla.

Hem fet més del que molts deien que podíem fer. Si acabem perdent que sigui penjant la pilota a l'àrea i amb el porter pujant a rematar el corner, si no, no només perdrem el partit, perdrem tots els partits que vindran.

Més enllà de metàfores crec sincerament que ens mereixem no convertir tot això en un bluf, en una pantomima. Hem de tenir el ferm convenciment d’haver fet tot allò que teníem a les nostres mans. La determinació és digne d'elogi i mereix ser recordada, la inacció només mereix ser oblidada. L'11 de setembre no commemorem una derrota, reivindiquem el que volem ser, gent digna de ser recordada.

Si malgrat tot fallem, sempre ens quedarà el consol d'haver acabat el partit amb el rival sota pals i la il·lusió de tornar a jugar la final la temporada vinent.

Sense pors, sense estridències ni testosterona, però fem-ho.


Opina

Configuració
 • __31318__ 921 1 👍 1.089
  Qui dóna el tret de sortida ? 

  Els que han traïcionat amb demores de cagadubtes la voluntat popular ?
  Els que dia sí i dia també dialogant amb les parets es van deixant encerclar ?

  Els que anant perdent el partit ordenen ficar a tothom sota la pròpia porteria ?
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.254.597 missatges
 • 219.580 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat