Publicitat

Miquel Pujol Melchor

Miquel Pujol Melchor

Més informació

Opinió Miquel Pujol Melchor

“Hablemos” i “Recuperem el seny”, les dues cares del règim

Hola, senyors de Parlem. Parlaré amb vostès però seré breu perquè estic fins el cul de feina, per guanyar-me el pa per una banda i amb la militància política per l’altra. Em molestaré a parlar per educació, aquesta fase fa anys que és tancada.

Mirin, això no va de banderes ni d’extremismes. Això va d’un país autoritari i sense separació de poders. Això va d’un projecte per fer les coses millor. Això va d’un estat hereu de la dictadura. Això va d’un país que vol un estat sense herències truculentes. Això va d’una majoria social que vol ruptura a casa seva. Això va de la pàtria dels morts vivents amb casc de conquistador.

Això és una revolució. No proletària, però sí amb un fort component de classe. Per una banda l’aristocràcia i la casa reial, l’oligarquia, la banca, els monopolistes, l’exèrcit, els mitjans de masses i les víctimes dels últims, els treballadors a punt de caure en el feixisme. Per l’altra una gran massa de treballadors amb esperança en canviar les coses, aliats en aquesta lluita amb la petita i mitjana burgesia productives, tots disposats a desobeir i a fer el què sigui per la llibertat.

Això va de qui vol instruments per posar solucions a la pobresa energètica, als desnonaments, als CIE, al fracking; de qui vol apujar els impostos a les grans fortunes, de qui vol la renda mínima garantida, de qui vol prohibir les curses de braus, de qui vol polítiques d’igualtat entre homes i dones, de qui vol cobrar taxes a operadores d’internet per dedicar els diners a la cultura. Això va de qui , quan el Tribunal Constitucional tomba tot lo anterior, ho accepta per motius identitaris (“és que jo he nascut a tal lloc”). Això va del poder de la Raó contra el determinisme de la sang.

Això va d’un règim moribund i d’una nova societat. Això va d’un poble que ha parlat, tot desafiant la prohibició. Això va d’un estat que ha usat la violència per impedir la realització d’una votació que sabia merescudament perduda. Això va d’avis, àvies, homes, dones i joves que han patit molt per tirar endavant un acte de desobediència massiva, legítima i digna com n’hi ha poques. Això va d’un poble, o d’una part d’ell, que no podrà mai ser lliure mentre n’odiï i n’oprimeixi un altre. Això va d’un moviment popular que es solidaritza amb les manifestacions veïnals a Múrcia. Això va de qui ignora Múrcia perquè no surt per la tele.

Per parlar s’ha de parlar d’igual a igual. A una banda hi ha d’haver els qui prenen la determinació d’alçar el cap amb veu pròpia dins la palestra descarnada dels estats. A l’altra, el règim caduc dels qui vostès són la pota esquerra i amable.

En cuanto a ti, que viniste a la manifestación de domingo en apoyo a las fuerzas fascistas de ocupación, no tengo nada que hablar contigo. Ya te vale hacerte cientos de kilómetros para ir a otro país y querer sentirte como en el tuyo. Como los yankis cuando van a Japón y comen cada día en un McDonald’s. Adiós, fascista. Adiós.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.127.064 missatges
  • 215.245 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums