Mònica Palacín

Mònica Palacín

Més informació

Opinió Mònica Palacín

Reclamem respecte

L’altre dia va ser notícia un malaurat tuit en què es mencionava la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en termes totalment fastigosos i es desitjava que fos violada a la sortida d’un debat televisiu. El missatge em va provocar pànic i repulsa i val a dir que més indignació encara pel fet que qui va fer aquest tuit va ser una dona. Coi! Què ens passa?

Jo estic políticament a les antípodes de la Inés Arrimadas i no espero que agraeixi públicament el suport rebut per xarxes després del greu atac a la seva condició de dona. I, fins i tot, després del Ple del passat dimecres 9 de setembre valoro positivament que formés part del grup de dones que cadascuna des de la seva responsabilitat han esdevingut ja part de la història del nostre país defensant des de la seva posició ideològica el procés de transició nacional i la convocatòria del referèndum. Em refereixo a la Carme Forcadell, la Marta Rovira, l’Anna Gabriel, l’Àngels Martínez, les conselleres signants del decret de convocatòria del referèndum i totes les diputades.

No és ni de bon tros el primer atac a una dona que, malgrat les discrepàncies polítiques, ha estat valenta per formar part del masculinitzat món de la política, de voler formar part d’un projecte, sigui quin sigui, i de renunciar com tantes sabem, a tantes coses o fer mans i mànigues per conciliar la vida social, laboral i familiar.

Són molts els episodis de menyspreu, d’invisibilització o cosificació de les dones a la política i molts altres àmbits de la societat. No ho hem de normalitzar, no hem d’acceptar que d’una companya o adversària política s’utilitzin termes pejoratius pel que fa a la seva imatge, el seu cos, la seva manera de vestir, d’expressar-se, fins i tot, la seva capacitat. No, no ho hem de tractar com una anècdota. I si els termes són d’atacs físics o agressions sexuals, ho hem de denunciar com el que és, un delicte.

Sóc d’esquerres i vull i puc debatre en termes polítics amb tothom des del respecte;

sóc republicana i puc defensar-ho amb tothom des del respecte;

sóc independentista i vull defensar-ho al costat de tothom des del respecte;

però per damunt de tot sóc dona i reclamo respecte!


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.110.179 missatges
  • 214.709 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums