Bernat Tresserras

Bernat Tresserras

Més informació

Opinió Bernat Tresserras

Un apunt ARRAN de l’actualitat periodística

Dimarts 1 d'agost a Barcelona. Era un vespre tranquil d'estiu a casa, al barri d'Horta. Jo, el meu company de pis i un amic escarxofats al sofà mirant la tele. Fent zàping enganxem l'inici de l'informatiu de telecinco. No justificaré el perquè de no canviar immediatament de canal, però el cas és que vaig decidir no fer-ho i assistir a l'espectacle atentament. L'inici de l'informatiu no va decebre i es va centrar durant 10 minuts ben bons a allò que ocupa i preocupa a tot espanyol de bé, Veneçuela. Va ser una d'aquelles notícies fantàstiques en les quals el muntador intercala declaracions de Maduro amb disturbis al carrer, imatges de cadàvers i alguna postal antiga de Chávez tocant la guitarra. En resum, una meravella.

Després de la crònica de successos va venir un reportatge sobre la morgue clandestina de Caracas on es descomponen els cadàvers sense enterrar dels desafortunats que s'han topat amb sicaris i demés malandrins, reportatge fet per un company d'institut i amic l'Aitor Sáez. Un d'aquells periodistes que creu en la professió i està disposat a anar a les catacumbes del món a posar el nas allà o no el demanen i explicar-nos als que ens quedem al sofà de casa què passa allà fora. Li seguirem la pista.

Val a dir que per una vegada, no passa gaire sovint, el meu instint no va fallar i com vaig augurar als col·legues, les notícies sobre l'apocalipsi bolivarià anirien seguides de la imminent devastació de el desafio soberanista. Els de Mediaset no defrauden mai. Un no aconsegueix ser líder d'audiència durant anys parlant de les misèries dels famosos i famosets del folklore espanyol sense aprendre quatre coses sobre propaganda, manipulació i intoxicació periodística.

Però com es pot connectar a Maduro amb Puigdemont i Veneçuela amb el procés?... molt senzill a través d'Arran. Las juventudes radicales que dan apoyo a Puchemong. Sublim. Tant és que la notícia d'escratxes a busos turístics i punxades de rodes de bici fossin de la setmana anterior, que la realitat no ens espatlli una bona crònica devien pensar a la redacció del telenotícies-deluxe.

No recordo ni una sola paraula o idea d'aquell tall informatiu, últimament el procés està de vacances i no hi ha gaire teca periodística, només recordo imatges creuades de Puigdemont, Junqueras, Anna Gabriel i encaputxats fent la Kaleborroka amb una veu en off que presagiava la vinguda de les 10 plagues d'Egipte després de l'estiu. Un muntatge digne de Kubrik i finalitzat amb unes declaracions per calmar les masses del president Rajoy disfressat d’Usain Bolt de Compostel·la fent un d'aquelles marxes que semblen un ironman a les seves vacances. Com diria el gran Enric Hernández, el procés es posa abertzale. Inquietem-nos.

Pensar que Arran té alguna mena de vincle amb el govern ja defineix la categoria periodística dels redactors d'informatius de teleberlusconi. Suposo que devien pensar: quina llàstima que aquests moros d'Estat islàmic no hagin decapitat a ningú aquest matí, ja que els vincles entre l'independentisme i el jihadisme són cada cop més evidents, a més aquests radicals d'Arran potser es tapen la cara perquè són noietes catalanes amb burka entrenant per les vacances al Yemen... chi lo sa.

En fi, sense novetats a la rereguarda.
S'acosta l'1 d'octubre i el comandante Puigdemont i el gudari Junqueroak segueixen amb pas ferm cap al Califat Bolivarià d'Ítaca, un dia menys per a la destrucció d'occident. 

 

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.124.019 missatges
  • 215.141 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums