Gerard Martínez

Gerard Martínez

Més informació

Opinió Gerard Martínez

Ser (independent) o no ser (dependent)

Ser o no ser? Ser independent o no ser dependent? L’absència de dilema converteix la qüestió en un mer tràmit. Hi haurà referèndum, pactat o no, perquè del contrari la democràcia finiria afusellada pel mateix escamot d’execució que practica el tir al plat amb Mariano Rajoy però substituint la vaixella per les neurones del susdit. I això que no sóc independentista ni de bon tros...

Els casos 4-F, Bagó, 3%, Pujol, Hotel del Palau, Innova, Mercuri, Millet, Pallerols o Petròria, entre d’altres, esdevenen proves fefaents que no som pas millors que els nostres veïns. Parlem del canal Segarra-Garrigues? Havia de ser la gran obra de Catalunya, una infraestructura hidràulica que generaria milers d’hectàrees de regadiu a les comarques lleidatanes. Quinze anys després, les portes giratòries, els clientelismes, les corrupteles i les pífies vàries marquen el recorregut d’un canal que ha regat les butxaques d’uns pocs en comptes de les terres d’alguns més. I els responsables catalans de l’obra, també els lleidatans, en són els principals responsables.

Tots aquells que han robat a petita escala, és a dir, a ciutadans d’una nació sense estat, ara pretenen fer-ho a gran escala, a ciutadans d’un estat a ple dret. A nosaltres ens continuaran robant, però almenys els diners es quedaran a casa. O, com a molt lluny, a Andorra.

Per sort, els convergents reconvertits en demòcrates europeus catalans desapareixeran del mapa en favor d’una Esquerra Republicana de Catalunya liderada per Oriol Junqueras, un home que no dubtarà a anteposar els interessos de país als seus propis... Paradoxalment, qui ha estat desaparegut del mapa al llarg dels darrers dos anys és aquest pseudomessies català, que ha prioritzat mantenir les seves opcions a erigir-se en el primer president de la nova república catalana a donar la cara i arriscar-se a una imputació que el deixés fora de joc.

I d’això es tracta justament, d’un joc, una partida en què qui guanya no és sempre per mèrits propis, sinó també per desmèrits del contrari. I jo votaré que sí a la independència, perquè els altres han jugat tan malament aquest partit que ens han fet bons a nosaltres.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.089.444 missatges
  • 214.050 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums