Jordi Miró

Jordi Miró

Més informació

Opinió Jordi Miró

En defensa de la DUI

El passat dissabte, 29 d'abril, es va fer a Granollers l'Assemblea General Ordinària de l'ANC. Una assemblea que ha servit per deixar clar els eixos de treball per als propers mesos i el compromís de l'organització més important de la societat civil catalana, amb més de vuitanta mil adherits, amb el suport incondicional a la proposta política favorable a la independència de Catalunya.
 
La ponència política, aprovada per unanimitat, dona ple suport al Govern en l'actual conjuntura d'imputacions i en la la convocatòria d'un referèndum d'independència vinculant, que es preveu a la tardor; i també, en cas que les pressions i prohibicions de l'Estat no permetin la celebració d'un referèndum d'independència amb garanties i amb pregunta binària de Sí o No, l'ANC ha decidit donar total suport a la Declaració Unilateral d'Independència i posterior ratificació via referendària.
 
També s'ha manifestat que s'utilitzaran de forma permanent les mobilitzacions en front les actuals i futures embranzides judicials, o de qualsevol altre ordre, contra els nostres representants polítics.
 
Ha estat una assemblea amb un pes polític com mai no hi havia hagut abans. D'una banda, la majoria de propostes es van aprovar pràcticament sense vots en contra, i a més, la proposta de suport al Govern i als encausats es va aprovar per unanimitat.
 
Cal destacar la presència de les primeres autoritats del país a l'acte, així com l'àmplia representació de la classe política de molts partits i entitats, especialment la molt ben rebuda presència de Javier Pacheco, nou Secretari General de CCOO.
 
S'ha palpat durant tota l'Assemblea la trascendència del moment politic que vivim i la voluntat explícita de tirar endavant el referèndum vinculant per part del Govern català amb el suport d'una àmplia majoria del poble. El President de la Generalitat de Catalunya ha estat molt clar i concret: ells són aquí per complir amb el seu mandat i el programa electoral pel qual van ser escollits, que no era altre que el de fer la independència de Catalunya. Evidentment, i no podia ser d'altra manera per qüestions òbvies, continuen oferint mà oberta a trobar una sortida acordada amb l'Estat, tot i deixar clar que no hi ha volta enrere.
 
Sembla que la proposta política de Declaració Unilateral d'Independència en cas que l'Estat espanyol barri el pas al referèndum d'independència, aprovada per unanimitat a l'Assemblea de l'ANC de Granollers, no ha agradat a tothom. Ja hi ha algunes veus en discòrdia.
 
Caldria potser que tots plegats comencéssim a assumir que si l'Estat impossibilita el referèndum, via judicial i repressiva (el delegat del Govern fanfarroneja dient que no creu que calgui "suspendre l'autonomia"), l'única via que ens queda als catalans és la Declaració d'Independència i posterior ratificació, via referèndum, un cop independents.

Les urnes van donar la majoria absoluta als partits que estan a favor de la independència, per tant, les urnes ja van decidir independència el passat 27S. No ens perdem ara, a l'hora de la veritat, per les branques!


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.222.561 missatges
  • 218.506 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat