Mònica Morros

Mònica Morros

Més informació

Opinió Mònica Morros

Incansablement alçades

Incondicionalment rebels, incansablement alçades i indiscutiblement imparables.

Remar contra corrent dia sí dia també, veure que encara queda un llarg camí o que, malauradament, el camí encara està per fer. La lluita feminista és el testimoni que es passa de mà en mà, d’una generació de dones a una l’altra. Dones que, quan el tenen entre els seus dits, no dubten en fer el màxim esforç en cada una de les passes d’aquest llarg recorregut, amb la ferma convicció que cadascun dels metres serveixi per arribar a la meta el màxim de ràpid possible. Una carrera de fons en què no estem soles i que cada avenç és una batalla guanyada que ens apropa, una mica més, a la victòria de la guerra més llarga de la història de la humanitat: l'opressió de les dones.

Simone de Beauvoir defensava que el feminisme és una forma de viure individualment i de lluitar col·lectivament. Perquè si alguna cosa fa fort el moviment feminista és la xarxa teixida al voltant de l'enemic que permet tenir tots els fronts coberts i poder-hi donar una resposta conjunta de manera imminent. Una xarxa de feministes organitzada on tots els matisos sumen i amplien la capacitat de reacció tant a nivell quantitatiu com qualitatiu.

Un enemic que ha pres diverses formes i que ha usat diverses tàctiques. Estratègies que van des d’exercir una força directa fins a elements més subtils. Perquè com bé deia l’escriptora Alice Walker: “La forma més comuna per fer que les persones t’entreguin el seu poder és que creguin que no en tenen”.

Avui 8 de març, com cada dia de l'any, tornem a fer una demostració de força, i una crida a la societat a sumar-se al moviment i a fer-se seva les legítimes demandes d’igualtat de gènere.

Nosaltres ja hem alçat el vol i no portem ploms a les ales.

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.066.272 missatges
  • 213.311 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums