Jordi Miró

Jordi Miró

Més informació

Opinió Jordi Miró

Patrizio Carrus, patriota sard i gran amic de Catalunya

La mort d'un familiar o amic sempre colpeix, i si la mort és inesperada encara més. La matinada del dia 8 de febrer ens ha deixat l'amic Patrizio Carrus, independentista sard des de sempre i sobretot una persona honesta. La relació d'amistat amb en Patrizio data de molts anys, tants com la relació amb els independentistes de Sardenya, des dels anys 80. La casa d’en Patrizio i de la seva estimada Estefania, a Elmas al costat de Càller,  va ser lloc de pas obligat durant molts anys per a molts catalans que anaven a Sardenya: diputats, escriptors, universitaris, conferenciants i, sobretot, amics. Malgrat ser una família humil i treballadora sempre tenien la taula a punt per rebre els convidats catalans, sempre uns exquisits àpats a qualsevol hora, per intempestiva que fos. Han estat durant molts anys el consolat de l'independentisme català a Sardenya.

Patrizio Carrus era un independentista de pedra picada, la seva família ja era sardista, ell va ser un dels fundadors de Sardigna Natzione Independentzia, partit en què ha militat sempre. No hi ha hagut una sola mobilització a Sardenya, en aquests darrers 30 anys, en què el Patrizio no hagi participat, en defensa del territori, contra les bases militars, com a treballador en mobilitzacions socials, per la llibertat de presos... sempre al peu del canó.

Era un gran internacionalista i això el va portar a estar al costat dels pobles en lluita per la seva independència nacional. Vull recordar-lo a Euskal Herria, a Bilbao, a la manifestació en suport als presos bascos; a Escòcia, el 2013, a la manifestació per la independència, amb l’Estefania i la nombrosa delegació sarda de SNI; cada any a les Jornades Internacionals de Corti, durant els darrers 25 anys.

Amb Catalunya va tenir sempre una relació molt especial. A més de ser casa seva lloc d'acollida pels catalans que anaven a Sardenya, va ser en molts dels esdeveniments de l'independentisme català que han fet història. Va participar a la manifestació del febrer del 2006; a les Consultes per la Independència de Catalunya el 2010, al Pallars, com a observador internacional; a la consulta de Barcelona del 2011; va participar, també, a la cadena humana de l’11 de setembre del 2013. Sempre va ser al nostre costat donant suport a la lluita del poble català per la seva llibertat.

Company, amic, descansa en pau. No defallirem, declararem la independència.

 
 
 
 

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.390 missatges
  • 219.068 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat