Jair Domínguez

Jair Domínguez

Més informació

Opinió Jair Domínguez

Un nou ofici

Una nova ocupació ha sorgit, com a conseqüència de la massificació dels diaris digitals, i amenaça amb quedar-se: la de l’opinador PROFESSIONAL. Es tracta d’algú que es dedica a comentar TOTES les notícies –o gairebé totes, bàsicament les de caire polític– dels diaris catalans. Les seves opinions són vàlides? Segurament. S’han de respectar? No tenim més remei. Fan falta? Ho dubto.

Són gent constant i meticulosa que treballa fins i tot el cap de setmana. A primera hora del matí ja han plantat la seva tifa al ciberespai. No pertanyen a un sector concret: n’hi ha de dretes, esquerres, carlistes, catòlics i jueus. He observat una cosa meravellosa en el seu comportament: quan creuen que han fet un comentari de molta qualitat, són capaços d’autocitar-se. Se’ls ha vist recordar un comentari que han fet mitja hora abans: “com he dit al comentari 34, el que caldria fer és que blabliblu”. O sigui, la notícia ja no importa en absolut; és el comentari de l’opinador el que atorga validesa a la mateixa. Un anònim que es planta davant de l’ordinador i escriu “EXCEL·LENT ARTICLE, SENYOR VILLATORO, PERÒ M’AGRADARIA FER ESMENT DE BLABLIBLU” sap que la seva merda de comentari tindrà més lectures que el propi article. Quina deliciosa paradoxa: obviem la reflexió de l’articulista per anar a buscar sang i fetge entre els analfabets que la comenten. Però prefereixo l’oligofrènic que escriu “MOLT BONA REFLAXIÓ (sic) CARLES” al mestretites que entra a vomitar la seva opinió sobre l’assumpte.

És el pas següent en la demència egòlatra que ens devora. És la versió virtual d’aquell paio que tots coneixem, el que apareix quan algú està explicant una cosa i interromp i diu “DONCS A MI” i ha d’explicar la seva merda d’anècdota –que sovint ni tan sols és anècdota. Hi ha gent incapaç de respectar el torn de paraula. A les notícies dels diaris digitals passa el mateix: ells són més importants que la notícia. Perdó: ells són la notícia.
 

Opina

Configuració
  • Quid 271 2 👍 334
    En Jair té la seva part de raó, hi ha adictes a comentar (ep. jo no, vinc a fer + o - un comentari al dia), potser signe dels solitaris temps digitals.

    Però penso que cal mirar-se el jep abans d'escriure segons què, atès que els seus articles no acostumen a aportar res a la gent que transita pel Racó català, i quan dic res és res. Entro i penso: a veure si avui es pot aprofitar alguna cosa, però invariablement, són només una queixa insulsa amb insults diversos escampats pel mig. Home, curra't-ho més.

    I, permet que m'autociti: potser els articles del Jair són signe dels solitaris temps digitals i la manca d'empatia amb la gent a causa de l'alienació electrònica. O potser no.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.369 missatges
  • 220.648 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat