Jair Domínguez

Jair Domínguez

Més informació

Opinió Jair Domínguez

Tota aquesta merda de la pàtria

Esteu pesats amb el tema pàtria, nois. Pensava que érem els separatistes els que n’abusàvem, però es fa impossible repassar les pàgines dels diaris espanyols sense trobar-te la parauleta tres o quatre cops als titulars. Separatistes espanyols: vet aquí una cosa interessant. Gent que vol Espanya fora del món. M’interessa el tema. Però en parlarem un altre dia.

Hi ha un fet: la paraula pàtria ha generat més guerres, morts i baralles de cunyats als dinars de Nadal que cap altre tema en la història de la humanitat.

Sabeu qui diu “visca la pàtria”, “hem de defensar la terra” i consignes d’aquestes? Els que tenen les terres! Penseu que els pobres desgraciats com vostè i com jo tenim alguna cosa a defensar? Si amb prou feines podem pagar el lloguer, què collons hem de defensar la terra? Quina terra? La dels marquesos i els reis, vet-ho aquí.

A mi me la sua la terra. Aquest tema de la pàtria està molt trillat, amics. Si hem de ser independents ha de ser per altres motius que no pas l’amor a la terra. Hi ha d’haver alguna cosa que no entenem. Jo, per exemple, no entenc els palestins que defensen fins la mort aquell puto sorral on viuen. Penseu que marxarien d’allà si els oferissin un lloc de superputamare a l’altra punta del món? Què passaria? Va un tio de les Nacions Unides (fills de puta tots) i els diu “mireu, nois, a partir de demà us traslladem a Miami”. ESTÁ TO PAGAO. Marxarien d’allà? No em pregunteu, no sóc sociòleg.

El que vull dir és la que la idea “camperols la terra és vostra” i totes aquestes fal·làcies em provoquen urticària. Perquè la terra no és nostra. Les tradicions, l’herència cultural, d’acord. Però la terra? La terra és dels rics.

 

Opina

Configuració
 • Quid 271 2 👍 334
  No per més malparlar és té més raó. Altrament, la terra no és de rics, que els ho preguntin als pagesos que malviuen com poden. Posats a dir bajanades, podríem dir que tindre una plaça de funcionari és de rics, que aconseguir una feina d'escombriare (en les clàssiques proves amanyades dels ajuntaments) és de rics.

  Va, apujem el nivell intelectual a veure si el proper article aconsegueix l'aprovat.
 • Marcos41247 4.494 2 474 👍 3.227
  Quina porqueria d'article, si us plau. Aquest és el nivell al que ens rebaixem ara? Primer de tot: per moltes vegades que escriguis alguna paraulota o majúscules o frases col·loquials, no semblaràs més revolucionari, ni les teves idees tampoc; al contrari. Segon: dius tantes bajanades que em fa venir urticària a mi llegir-te. Defensem la nostra terra perquè és on vivim, de la que vivim i perquè és la nostra herència, el nostre dret. A la terra van unides moltes altres coses que no només unes quantes pastanagues mig plantades. Hi ha moltes raons per voler ser independentista, i defensar la que consideres/has escollit com la teva pàtria és tan vàlida com qualsevol altra. Ves-te'n a queixar-te als camperols que es moren de gana mentre cultiven les seves propietats, perquè són rics. Doncs res, defensa la teva cultura i llengua a l'espai sideral, imbècil. A veure com sobrevius de nòmada.

  Quina collita d'eixerits estem recollint, senyor. Tu només encarrega't de votar Sí a un referèndum i apa! 
 • __30972__ 71 2 👍 43
  Collons quanta raó, si ESTÁ TO PAGAO jo també hi vaig
 • __26903__ 16.170 8 👍 11.442
  "Defensem la terra" ha estat la consigna d'infinitat de grups revolucionaris, des de les jungles de Llatinoamèrica fins al Vietnam. No és precisament el lema de terratinents, grups de poder i similars, com afirma l'autor; ans el contrari, ha estat el crit de batalla de les classes socials subalternes associades al món rural.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.284.362 missatges
 • 220.648 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat