Marcel Pena

Marcel Pena

Més informació

Opinió Marcel Pena

L'art de Sixena i la falta de respecte a Catalunya

Després de la tronada mediàtica i del desenllaç parcial en el conflicte del béns de Sixena, és el moment de fer una lectura més política sobre la situació. Poc més es pot afegir després de la sèrie de piulades i articles impecables de l'Albert Velasco, historiador i conservador al Museu de Lleida. Velasco ha demostrat l'interés desmesurat del Govern aragonès per les obres que es guarden al MNAC i el Museu de Lleida i el reduït cas que fan per la resta de patrimoni aragonès. Davant les reclamacions catalanes, l'Aragó posa en marxa la seua maquinària mediàtica  per retratar-se com les víctimes, quan són ells mateixos els que no mostren cap respecte cap a Catalunya.

Des del mateix Govern català s'han donat per bons els arguments aragonesos que parlen d'espoli i criden a l'obediència jurídica, portant a Sixena 53 peces que es conservaven al MNAC. El Govern aragonès, o els diferents governs que hi han hagut des que dura el litigi, han parlat de falta de respecte al poble aragonès davant les reiterades negacions catalanes a cedir les obres. L'obsessió aragonesa amb Catalunya és l'autèntica falta de respecte; paguen amb tot allò que té a veure amb Catalunya per treure pit, per demostrar a l'amo espanyol que són un súbdit fiable.

El govern de Junts Pel Sí no hauria d'haver retornat mai les obres de Sixena com a mostra de que el que compta és la voluntat del Parlament català, on fins i tot el PP i el PSC van votar a favor de que les obres romanguessen a Catalunya. Tot i així, Santi Vila va acabar anunciant l'entrega de les obres d'art a l'Aragó, després d'afirmar poc dies abans que això no passaria. Una mostra d'autodeterminació i respecte al poble català també hagués sigut que les obres de Sixena no haguessen eixit del MNAC, ni tampoc abaixar el cap davant els bords de gos que arriben de Saragossa.
 

Opina

Configuració
  • lituslindus 1.140 2 👍 1.197
    Si catalunya reclames les obres de Dali judicialment amb els mateixos arguments que els del govern aragones, canviarien les tornes i es trovarien solucions
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.514 missatges
  • 220.652 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat