Publicitat

Brice Lafontaine

Brice Lafontaine

Més informació

Opinió Brice Lafontaine

Automenyspreu i frontera mental

Molts pensàvem que l'autoodi o, més aviat l'automenyspreu, havia passat i s'anava debilitant. Sembla que no. Ahir participava com a públic interessat (com a representant de l'ajuntament de Perpinyà) a una reunió-debat sobre l'eurodistricte. Entre els temes, van parlar de la dificultat de crear relacions entre la universitat de Perpinyà i la de Girona per raons... de llenqua! No m'ho hauria pensat! Que tenim dificultats lingüístiques en l'àmbit comercial és cert, a nivell laboral també. Però a nivell universitari?

Això significa que tenim dificultats lingüístiques amb el català tot i que hi ha una facultat de català a Perpinyà (dèbil però existeix). No tindríem dificultats lingüístiques amb països com Xina o Romania? Perdoneu però no fotem! Si no enfortim les relacions entre les universitats és per falta de feina! No té res a veure amb les llengües.

De fet, ja tenim acords de col·laboració, per exemple, la Xarxa Vives d'universitats catalanes. També he proposat crear una facultat de medicina transfronterera tenint en compte l'institut d'infermeres de Perpinyà, l'hospital transfronterer de Puigcerdà, la facultat de medicina i la de fisioteràpia de Girona i, potser, alguns altres instituts. Si parlem la mateixa llengua, millor. Sinó els estudiants s'hi posaran, com el 40% d'estudiants francesos que integren cada any la formació de fisioteràpia de Girona.

Apa! Endavant! Amb convicció i força aconseguirem fer de l'espai català transfronterer un espai on viurem naturalment sense barrera lingüística.

 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.190.122 missatges
  • 217.346 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat