Brice Lafontaine

Brice Lafontaine

Més informació

Opinió Brice Lafontaine

El procés vist del Nord… i l’altre procés al Nord

Des de dissabte passat he rebut moltes preguntes per posicionar-me sobre l’elecció d’en Carles Puigdemont com a President de la Generalitat. Evidentment aquí hi ha molta esperança amb el procés. Sempre que puc, explico als sud-catalans que la independència no només és important per la comunitat autònoma de Catalunya, sinó també per tota la Nació catalana, de Salses a Guardamar…

Conec personalment en Carles Puigdemont i estic molt content de poder comptar amb una persona convençuda per la independència, compromesa amb el territori i per qui els intercanvis amb Catalunya Nord haurien de ser naturals i ampliats. Llavors, és evident que és una bona cosa per les terres del Nord que sigui ell qui té aquest deure de dur Catalunya fins a la llibertat. 

Però aquí també tenim una actualitat, un procés. Molt menys engrescador. Es tracta més aviat de preservar el poc que tenim i no pas tirar endavant un projecte: es tracta del nom que tindrà de la nova macro regió que absorvirà Catalunya Nord dins d’un conjunt que va més enllà de Tolosa i Montpeller. Si tenim una oportunitat en la consulta que la nova presidenta regional ens ha promés, podem estar segurs que en realitat el nom no ens convindrà.

El nom «Occitània» sortirà primer. Seguit segurament per «Occitània-Catalunya» que és allò que demanem. Però els occitans són més nombrosos i les consultes fetes  pels mitjans de comunicació fins ara han donat Occitània com a opció més votada. Ja veieu que aquí, a la Catalunya Nord, també lluitem. No per la llibertat - per la qual som  massa minoritaris- sinó com a mínim pel respecte a la nostra identitat i la nostra cultura. Ni tant sols sabem si proposaran al vot el nom «Occitània-Catalunya», però ja sabem que no tindrem un estatut particular, ni una regió pròpia.

Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer… tots junts! 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.222.882 missatges
  • 218.515 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat