Publicitat


Marcel Pena

Marcel Pena

Més informació

Opinió Marcel Pena

Ja hem guanyat

Un dels vídeos de precampanya de la CUP venia a dir que la feina ben feta s'encomana. "Després de tres anys lluitant a Màtrix amb la por que el Parlament ens canviés. Però finalment, ves per on, ha passat tot el contrari.". El lema cupaire es pot extrapolar a la situació catalana. Des de Catalunya s'ha aconseguit crear una visió del "procés" que el nacionalisme espanyol ha adoptat sense adonar-se'n. Catalunya ha llençat un discurs de sobirania que l'unionisme ha seguit -i manipulat- fil per randa.

Ens van impedir fer un referèndum, així que vam organitzar unes eleccions que tothom ha coincidit en considerar-les plebiscitàries. Sí, tothom. Inclosos els partits unionistes, que basaven la seua campanya en la unitat de l'Estat espanyol i en els perills de votar els partits independentistes. És a dir, han reconegut el dret a decidir de Catalunya (i de la resta de territoris del país). En els últims mesos, el discurs en clau de Països Catalans s'ha fet més evident. Van ser les declaracions de Germà Gordó les que van fer córrer rius de tinta sobre el tema, titllant l'independentisme de totalitari i imperialista. Les accions simbòliques de la CUP incloent a les seues llistes gent d'arreu del territori i fent actes a Perpinyà, Fraga, Palma i Xàtiva també han ajudat a encendre els ànims unionistes. Però ja ens va bé, perquè han posat el mapa dels Països Catalans sobre la taula en un moment importantíssim de la nostra història comuna.

Ara, tot i no arribar al 50% dels vots que es creien necessaris -per, entre altres raons, la tupinada del vot per correu-, no podem abaixar el cap. 72 escons són majoria absoluta independentista i per si no fóra poc, la CUP, partit obertament anticapitalista i rupturista, puja fins els 10 escons. Una fita gairebé única en tota Europa i que torna a col·locar Catalunya al capdavant de les lluites obreres. A més, els resultats de la CUP sumats a que Junts pel Sí s'ha quedat a les portes de la majoria absoluta asseguren que l'Esquerra Independentista tindrà un paper determinant en el govern constituent que ha de portar la República catalana.

No sabem quan, però Catalunya serà lliure ben prompte. Les eleccions d'ahir van deixar clar que ens sabem sobirans i que només ens calen eines per exercir esta sobirania. Perquè no hem de demanar permís per ser lliures. Ni perdó per voler ser-ho. 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.043.257 missatges
  • 212.540 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat