Notícia

La Wikipedia catalana supera els 150.000 articles

Wikipedia_cat_11.png
Wikipedia_cat_11.png
A darrera hora d'ahir la Viquipèdia, la versió catalana de la Wikipedia, va arribar als 150.000 articles. Aquesta és la quinzena versió de la Wikipedia que arriba als 150.000 articles, segons es pot llegir a la Llista de Wikipedies [en anglès]. El creixement de la Viquipèdia continua essent exponencial, ja que els darrers cinc anys gairebé ha duplicat de forma anual el seu nombre d'articles (10.000 el novembre de 2004, 20.000 el novembre de 2005, 40.000 el setembre de 2006, 80.000 el setembre de 2007, i 150.000 el desembre de 2008). Podeu veure les dades completes de la versió catalana de la Wikipedia a la secció d'Estadístiques.

Les condicions d'ús del contingut de la Viquipèdia són sota els termes de la llicència GFDL. Això significa que tothom pot utilitzar-ne lliurement els articles, copiar-los, editar-los i distribuir-los, complint bàsicament dos requisits: esmentar la font de la informació, i que les condicions d'ús siguen de la mateixa llicència GFDL, o compatible. El projecte Viquipèdia és realment internacional i multilingüe: hi ha més de 260 edicions en diferents llengües, que funcionen de manera autònoma.


La Viquipèdia

Tothom pot col·laborar a la Viquipèdia. Qualsevol persona amb una connexió a Internet pot crear nous articles, o editar els que ja existeixen. Podeu ajudar al projecte creant o editant articles en aquells temes que són del vostre interès. Heu comprovat ja si existeixen articles sobre el vostre poble o comarca, la vostra professió o les vostres aficions? No cal ser un expert per a col·laborar en la Viquipèdia: qualsevol col·laboració constructiva és benvinguda, fins i tot si només és una correcció ortogràfica.

Podeu crear articles de bell nou, o adaptar-los d'altres fonts, sempre que respecteu els drets d'autor. Si voleu contribuir a la Viquipèdia, podeu anar a la següent pàgina per aprendre com funciona. També podeu consultar-hi les Preguntes Més Freqüènts (PMF), o una introducció en tres senzills passos. O fins i tot podeu anar a la Taverna on els usuaris i editors de la Viquipèdia en català fan tertúlia o discuteixen aspectes de la mateixa Viquipèdia o d'altres temàtiques.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.473 missatges
  • 220.617 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat