Notícia

El TAS dóna la raó a la Federació Internacional de Bowling i reconeix l'oficialitat de la Federació Catalana

amena_31
amena_31
El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) amb seu a Lausanne (Suïssa) ha decidit rebutjar el recurs presentat fa alguns mesos per la Federación Española de Bolos contra el reconeixement internacional de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, que fa mesos va ser admesa al sí de la Federació Internacional d'aquest esport. La Federació Catalana va ser reconeguda de forma oficial com a membre de ple dret de la Federació Internacional de Bowling l'agost de 2007.

Uns mesos després la Federació Espanyola va presentar diverses reclamacions, primer a la Federació Internacional -que la va rebutjar- i posteriorment al TAS, per provar d'anul·lar aquest reconeixement, afirmant que les lleis espanyoles hi eren contràries, i es va dedicar a tractar d'intimidar i amenaçar la Federació Catalana. Com era d'esperar el Tribunal d'Arbitratge Esportiu ha decidit no acceptar la reclamació, doncs afirma que el que preval són els estatuts de la Federació Internacional de Bowling; uns estatuts que permeten l'admissió de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling sense cap tipus de problema.


El Tribunal d'Arbitratge Esportiu

El TAS-CAS (Tribunal Arbitral du Sport - Court of Arbitration for Sport) de Lausanne és un òrgan independent que es basa en les lleis Suïsses per a resoldre conflictes esportius. La gran majoria de federacions internacionals n'accepten la seva jurisdicció i es sotmeten als seus dictàmens, ja que són coneixedores de les nefastes conseqüències que acostumen a portar per a l'esport el fet de recòrrer les decisions als tribunals ordinaris.

Opina

Configuració
 • jordisc 52 11

  un pas és un pas, important, però amb engrunes mai podrem sobreviure... De totes maneres, FELICITATS!!!

 • markx 3.833 14 540

  Aquests espanyols són un TAS com un cabàs.

   

  El millor de tot això és que anem internacionalitzant la lluita, mica en mica ens hem fet coneixer. Ara quan al TAS arriba un nou cas d'una federació catalana ja saben de que els parlen, quan es demana el reconeixement a una nova federació internacional ja no se'ls ha d'explicar qui sóm ni que volem. Estem fent una feina de formiguetes, mica en mica anar picant pedra i al final haurem reduït la muntanya a un simple turonet molt fàcil d'escalar.

   

  Ja falta menys.

   

  Per cert, això va per espanya:

 • Puigdomènech 9.860 12 217 👍 2.875
  Tenir reconeguts oficialment esports minoritaris pot ajudar molt per aconseguir el reconeixement oficial dels "grans".

  Fins i tot és divertit veure com intentant anul·lar l'oficialitat aconsegueixen l'efecte contrari i encara queda més ben reconeguda. 

     
 • Estatpropi Usuari sumador 165.205 11 1 👍 27.716

  PIM PAM PUM!

 • Bushido Usuari sumador 12.608 12 166 👍 529

  Que es fotin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

  Tots els passos són bons

 • __539__ 9.197 17

  Quan es té raó, es té raó. 

 • EmulatorQ Usuari sumador 63.832 15 6 👍 18.810

  Strike per a Catalunya!

 • Miquel Sola Suris 1.123 11

  Moltes felicitats, per cert, algu sap com està el tema del Rugby?
   
  ENDAVANT AMB LES SELECCIONS OFICIALS!!!
   
 • puigalder 4.967 12 434

  Felicitats a tots els que porten molt de temps treballant en l'oficialització de les seleccions catalanes des de tots els àmbits (societat civil i institucional) i especialment als dirigents de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling.

   

  És una resolució molt important ja que oficialitza jurídicament la tesi que les federacions internacionals estan per sobre de certs aspectes de la famosa "Ley del Deporte", deixa clar que l'oficialització és possible i aclareix qualsevol dubte a la resta de federacions catalanes sobre la legalitat de l'oficialitat de les seleccions catalanes.

   

  A més, a partir d'ara, els espanyols ja no es podran "refugiar" darrere la cantarella que la llei espanyola no permet les seleccions catalanes, sinó que quan se'ls pregunti quin és el motiu  que justifica que obstaculitzin les seleccions catalanes hauran de respondre amb l'argument carpetovetònic de rigor i ple de raonaments que deixa en evidència la seva concepció democràtica:   "Perquè no".

   

  Sembla que el camp d'actuació de la "democràcia espanyola" de cartes marcades perd efectivitat en entorns on la democràcia té plenitud.

   

   

 • FrancescCiuta 10.609 14 201 👍 9

  Quina alegria una mica de normalitat!

 • plitu 1.136 13 👍 6

  De mica en mica,però ara és moment d'anar insistint amb l'hoquei,que tantes vegades ens han negat.Crec que abans de la Copa Amèrica,que es farà a Catalunya el 2010,hi ha el congrés per escollir nou president a la FIRS.Aveure ai tenim la sort de fer fora el Sabatino Aracu i tots els seus mafiosos...

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.253.918 missatges
 • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat