Publicitat

Notícia

SomRàdio a l'Eurocongrés

amena_31
amena_31

ImatgeAl Ple d'Estrasburg va intervenir l'eurodiputat de CDC Joan Vallvé, per tal d'informar del tancament per part del Govern Balear del PP de l'emissora de ràdio balear SomRàdio, que havia posat en funcionament el Pacte de Progrés de Francesc Antich en l'anterior legislatura. Vallvé ha destacat que SomRàdio era l'única emissora que emetia la seva programació en català, llengua oficial a les Illes Balears i Pitïuses.

Els onze treballadors de l'emissora no van rebre, en el seu moment, cap notificació o informació del seu acomiadament, s'en van assabentar per la premsa, ni tampoc cap justificació del pretext d'il.legalitat al.legat pel govern de Jaume Matas, que té com a proper objectiu envair la freqüència de TV Catalunya a les Illes per tal de fer una televisió pública i autonòmica bilingüe.

Notícies relacionades:
- Campanya per 'Somràdio'
- Concentració a favor del territori i de la cultura de les Illes Balears
- El Govern de les Illes 'tanca' Somràdio


Opina

Configuració
 • PauR, 1.645 15 940
  Suposo que la`pregunta debia de ser a petició del PSM, soci europu de Convergència, ja que Unió va amb el PP...  • grinfild Usuari sumador 25.128 15 45 👍 4.379
   Unió Mallorquina.. en teoria està a favor de SOM RÀDIO no? almenys ho hauria d'estar!? i no té relació amb CiU tb Unió?.   M'agradaria que algú m'expliques què coi passa amb Unió Mallorquina!, és present a totes les illes o només a la de Mallorca?. La seva presidenta crec que fa pocs dies va ser reelegida al seu congrés..   vull saber-ne més!

   • PauR, 1.645 15 940
    UM té regidors només a l'illa de Mallorca i crec que té acords puntuals (generals...) amb centristes de Menorca.

    A mi em recoda CiU, però la diferència és que a Ses Illes UM té la força del PP a Catalunya i el PP la de CiU a Catalunya.

    Lògicament no presentant-se a totes les illes pot semblar (i a mi m'ho sembla) un partit "incomplet", sense visió de país, però cal dir que per primera vegada a l'història (això crec!) UM ha superat el PSM a l'illa de Mallorca, concretament a les autonòmiques de Maig.

    Al PSM li ha fet mal l'augment d'UM i sobretot el tarannà de l'Antich, que és dialogant, defensor de la llengua... i a més entre PSIB i PSM a part de l'idoelogia no hi ha grans diferències en la resta d'àmbits.

    Això és el que sé.

   • No sé si serà així, però a mi aquestos d'UM em recorden als blaveros d'Unión Valenciana, que es diuen a sí mateix nacionalistes (també tenen collons) i que el PP els va utilitzar quan ells no tenien majoria, ara que la tenen, la major part d'UV s'ha passat al PP i UV ja no és res, així i tot UV continua pactant sempre amb el PP. La dreta els alça quan els interessa per captar vots nacionalistes i quan ja no els necessita els enfonsa.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.301.214 missatges
 • 221.303 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat