Notícia

Saurà donarà explicacions per l'actuació dels Mossos el proper dimarts

amena_31
amena_31
El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura, compareixerà dimarts al Parlament per donar explicacions per l'actuació dels Mossos d'Esquadra el darrer dimecres 18 de març arran del desallotjament d'uns estudiants antiBolonya de l'edifici central de la UB, a Barcelona. La Generalitat esperarà a tenir l'informe demanat per Saura per decidir si prendre o no mesures i possibles destitucions davant l'actitud dels Mossos. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va aconseguir ahir criticar alhora la "proactivitat" i també la "passivitat" dels Mossos en diversos moments del dia 18.

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura, compareixerà dimarts al Parlament per donar explicacions per l'actuació dels Mossos d'Esquadra el darrer dimecres 18 de març arran del desallotjament d'uns estudiants antiBolonya de l'edifici central de la UB, a Barcelona. La Generalitat esperarà a tenir l'informe demanat per Saura per decidir si prendre o no mesures i possibles destitucions davant l'actitud dels Mossos. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va aconseguir ahir criticar alhora la "proactivitat"  i també la "passivitat" dels Mossos en diversos moments del dia 18.

Per la seva banda els Mossos parlen en un informe intern (filtrat com de costum per La Vanguardia) d'una actuació "correcta" i consideren "justificades" les càrregues policials. L'informe lamenta que l'actuació no es pugués considerar "exitosa" per les lesions de periodistes i vianants -les dels estudiants no tenen importància-. El text critica les imatges donades pels mitjans de comunicació, perquè "eleven a la categoria de molt rellevants fets aïllats". El document afirma que la lesió del nen de deu anys i del periodista que va patir ferides importants a la cara no van ser causades pels Mossos, però el mateix periodista ja ha desmentit aquesta versió i ha confirmat que fou el cos policial qui el va agredir.

El text també afirma que els periodistes "no anaven prou identificats" i que no van mantenir una distància prudent, interposant-se entre els Mossos i els manifestants. Els vídeos dels incidents, especialment els del vespre d'aquell 18 de març, desmenteixen clarament aquest punt (i també el punt que afirma que el periodista amb ferides a la cara rebés l'impacte d'un martell provinent dels manifestants). Es pot veure els periodistes clarament identificats, separats dels estudiants i amb càmeres a les mans.

Mentrestant uns 150 docents de les universitats públiques catalanes es van reunir ahir a l'edifici central de la UB i van redactar un text on s'insta a responsables "polítics, acadèmics o policials" a dimitir pels incidents del 18 de març. El text exigeix "l'inici d'un diàleg" amb la moratòria de l'aplicació del Pla Bolonya per decidir el futur de la universitat pública, i la "garantia" que les facultats seran un lloc "obert al debat i al pluralisme", on el desacord "no es resolgui per la via policial".

Els docents han donat suport a la manifestació de demà convocada per associacions i sindicats d'estudiants contraris a Bolonya. Mig centenar d'estudiants es van tancar a darrera hora d'ahir a la facultat de Geografia i Història de la UB, i uns altres ho han fet aquest matí al deganat de la facultat d'Educació de la UAB. En principi tenen previst quedar-s'hi com a mínim fins divendres.

Opina

Configuració
  • Daniel1714 2.168 13 739

    Sincerament, i a pesar de que els manifestant, crec que en algun moment també perdent els papers(accions de provocació continua,etc,etc),i que m'agradaria saber quants estudiant hi havia i quants es van apuntar al carro de "aprofitem la situació" i que de estudiants ben poc...crec que hi ha d'haver responsabilitats polítiques sobre com van anar les coses. el senyor Saura es veu que vol fer dimitir al cap del cos, però darrera també hi hauria d'anar ell com a màxim responsable polític del cos.

    SAURA DIMISSIÓ!!

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 8.934.914 missatges
  • 209.076 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums