Notícia

Presenten la Cadena Humana per la Llengua

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha presentat avui la Cadena Humana per la Llengua, que tindrà lloc el proper dissabte 9 de maig a Palma, sota el lema "Drets per la Llengua". A la roda de premsa de presentació hi han participat el president de l'OCB, Jaume Mateu, el coordinador, Tomeu Martí, i la portaveu, Marisa Cerdó, entre d'altres components de la junta directiva. L'objectiu de l'acte és promoure els drets lingüístics, ja que segons l'OCB necessita "que la societat civil mallorquina s'hi impliqui". Mateu ha criticat "el trencament unilateral del consens per part del PP". Segons el president de l'OCB "és inadmissible que la formació conservadora hagi anunciat que derogaria la Llei de Normalització Lingüística i altres normes que garanteixen els drets lingüístics".

Aquest és un dels motius de la convocatòria d'aquesta cadena. L'OCB proposa que el català "es mantengui com a llengua de relació dins la societat mallorquina, especialment entre les més de 200 comunitats que hi conviuen". Tomeu Martí d'altra banda ha dir que l'activitat començarà a les 6 de la tarda a la Plaça d'Espanya, tot i que una hora abans a la Plaça Major hi haurà una ballada popular. La cadena començarà a les 6 i recorrerà el carrer de Sant Miquel, la Plaça Major, el carrer Colom i Cort, fins arribar al Parlament de les Illes. Els participants s'aniran passant de mà en mà un manifest que demana aprofundir en el procés de normalització lingüística, i serà llegit al final de la cadena.

El coordinador de l'OCB ha recordat que la convocatòria "s'adreça tant als catalanoparlants com als no catalanoparlants que són solidaris amb els drets lingüístics". L'entitat fa una crida a la gent a venir en família per participar a una activitat que serà alhora festiva i reivindicativa, com és habitual en les mobilitzacions de l'OCB.

Opina

Configuració
 • llamp 48.615 17 10 👍 12.154

  És trist.

   

  Veure gent que s'esforça i veure també com es perd la força.

   

  Tenim el mateix problema i exactament els mateixos enemics i tantmateix cadasqun fa la guerra pel seu compte.

   

  Haguès costat gaire convocar "cadenetes" de suport? Com les perles escampades d'un collar trencat?

   

  No tothom pot anar a Palma i fer-hi nit

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.285.034 missatges
 • 220.675 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat