Notícia

Mossos amb miopia?

amena_31
amena_31
Els Mossos d'Esquadra tenen defectes de visió. Aquesta és la principal conclusió que es pot treure tant de l'informe intern d'aquest cos policial respecte dels incidents del passat 18 de març com dels que en van fer diversos responsables. En tots dos casos s'afirma que les agressions als periodistes i a diversos vianants s'havien produït per error i per haver-los confós amb els estudiants que protagonitzaven la protesta contra Bolonya i contra anteriors actuacions dels Mossos. L'informe intern dels Mossos acusava els periodistes d'haver-se interposat entre els efectius de seguretat i els manifestants, i afirmava que el periodista ferit a la cara havia rebut l'impacte d'un objecte llançat pels estudiants.

Ahir el periodista David Bassa mostrava al programa de TV3 "Hora Q" un vídeo [que podeu veure dins la notícia], on s'observa des d'un altre punt de vista l'agressió als periodistes durant la manifestació del vespre del 18 de març, i també l'incident amb el nen de 10 anys i la seva família. Al vídeo s'hi pot veure primer de tot un periodista clarament identificat amb el braçalet de "Premsa" rebent les "carícies" d'un Mosso. Seguidament el periodista Guillem Valle, que apareix al vídeo fotografiant l'escena, s'acosta al Mosso que està pegant al periodista i li recrimina la seva actitud, recordant-li que són periodistes i que van degudament identificats. L'única resposta del Mosso és un cop de porra, i mentre Valle continua ensenyant-li el braçalet i la càmera, el policia respon amb més cops de porra.

A continuació arriba un segon Mosso que s'afegeix a la "festa" i carrega contra Valle i contra altres periodistes de la zona.

Ací teniu el vídeo:Les imatges són clares, els periodistes es trobaven clarament apartats i degudament identificats amb braçalets (i càmeres) fent la seva feina. Ni es trobaven al mig del conflicte ni van fer res que provoqués als Mossos. Per tant si els informes tant dels Mossos com dels comandaments superiors conclouen que els errors es deuen a la deficient identificació dels periodistes i a que es trobaven barrejats amb els manifestants, és urgent que aquest cos policial se sotmeti ràpidament a una revisió completa de la vista dels seus membres. Perquè tenen problemes greus de miopia, com a mínim.

mossos-agressio-periodistes-mar2009-2_88.jpegLa segona part del vídeo també deixa en mal lloc als Mossos. S'hi veu un grup de vianants esseny atonyinat sobretot per un Mosso sospitosament excitat. En el batibull de cops i amb els vianants retrocedint, es veu el nen de deu anys a terra adolorit. Els familiars, enutjats, recriminen les accions als Mossos, i mentre es troben tots al voltant del jove el mateix Mosso anterior continua colpejant-los, mentre un segon Mosso mira d'interposar-se entre els vianants i el primer. En cap moment cap vianant ni ningú a part del Mosso ha fet cap acció contra els agents, més enllà de recriminar-los la seva violència. Al final es veu el Mosso sobreexcitat obrint les mans demostrant incomprensió per les queixes dels ciutadans. Un altre amb problemes de visió, o potser d'addicció.

mossos-agressio-periodistes-mar2009-3_8.jpegI al costat d'aquestes línies teniu les fotos on s'hi pot veure clarament que els periodistes agredits anaven degudament identificats (s'ha de ser miop per no veure-ho). Les dues imatges són del periodista Guillem Valle, que apareix als primers segons del vídeo fotografiant la primera agressió, i després rebent les conseqüències d'avisar els agents que estan agredint un periodista.

Francament, a part dels problemes de visió, les imatges i els vídeos evoquen un escenari més tètric. Què hauria passat si no hi hagués hagut càmeres? I què haurien dit Mossos i responsables, si fins i tot neguen el que apareix als vídeos? Els Mossos eren plenament conscients que estaven essent filmats i fotografiats, i que la seva agressió a periodistes i vianants tindria conseqüències, però ho van fer igualment. El que ens remet a escenaris encara més estranys: ho van fer expressament? Volien fer-li el llit a algú? Potser després de tot no són tant miops.

Opina

Configuració
 • Bizkaitar 9.536 11 195 👍 3

  miopia no, molt poca vergonya

 • IGNASIcat 15.688 9 115 👍 1.928

  Em cago en els Mossos de la Puta merda

 • jb2004 Usuari sumador 2.487 12 679

  És absolutament necessària la depuració de responsabilitats! Estic molt indignat amb aquest Govern i els seus tres socis. I encara surt el Carod indignat perquè s'ha tacat la reputació d'aquesta escòria de cos policial que pega a nens, estudiants i periodistes, però incapaç d'enfrontar-se a Boixos, Brikakas i Holigans anglesos.

   

  Jurqueras: Ves buscant-te feina per aquí, perquè el vot de càstig durarà uns quants anys. Almenys, per la meva part.

   

  Als militants d'ERC: Vergonya, em faria ara mateix militar al vostre partit! Us heu convertit en una CiU o un PSC qualsevol.

   

   

   

 • Laia Marqués 1 12

  Fa molta por. M'agradaria saber quines ordres van rebre dels seus superiors, no crec que per iniciativa personal cadascun dels mossos es liara a fotre llenya a periodistes i vianants indiscriminadament. Clar que això no ens ho explicarà mai ningú.

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 8.934.914 missatges
 • 209.076 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums