Notícia

Membres del GAV assalten el Casal Jaume I de Sueca durant la presentació d'un llibre

nazi_no_petit_13
nazi_no_petit_13
Amb crits de "puta Catalunya", "Valencia és d'Espanya, no de Catalunya" i "Èric Bertran a la foguera" una trentena de militants del Grup d'Acció Valencianista (GAV) van accedir al Casal Jaume I de Sueca el passat divendres a la tarda durant una xerrada sobre "Èric i l'Exèrcit del Fènix" protagonitzada pel propi Èric Bertran i el periodista i escriptor Víctor Alexandre.

Els assaltants portaven dies planejant l'assalt des d'un fòrum d'internet, des d'on van arribar a amenaçar el Casal sencer. Dos dies abans de l'acte Acció Cultural del País Valencià va denunciar les amenaces a la Guàrdia Civil. Bo i això, dues hores abans de l'acte algú havia enganxat una enganxina de ValènciaFreedom a la porta del Casal per avisar que eren allà i "marcar" l'objectiu. La Policia Local -no la civil- va donar-hi una ullada durant una estona i posteriorment va acompanyar en Víctor i l'Èric fins al casal abans de començar l'acte.

L'interès del cas "Èric i l'Exèrcit del Fènix" a Sueca va ser important perquè en pocs minuts la sala es va quedar petita. Amb totes les cadires plenes i gent de peu va començar l'acte de presentació dels dos llibres del jove de Lloret i de l'obra teatral basada en ells i escrita pel conegut escriptor de Sant Cugat. Però quan la xerrada portava només cinc minuts de rodatge van començar els crits, acompanyats d'empentes, puntades de peu a les portes de vidre, cops de puny a alguns assistents i destrosses o robatori de material del casal. També es va veure líquid fètid pel terra i algun objecte inflamable que no es va poder utilitzar.

Gent de l'organització i el públic van reaccionar immediatament i van intentar impedir que els agressors entressin més endins. Entre molts cops de puny es va situar el centre de l'acció al carrer mentre arribaven els agents policials. En deu minuts la Policia Local estava al lloc dels fets mentre uns quants agressors estaven intentant colpejar a puntades de peu una persona que era a terra i que un usuari de Racó Català va ajudar encara que li trenquessin les ulleres i li deixessin alguna ferida al cos.

Només es va poder identificar un dels agressors perquè la Guàrdia Civil va trigar gairebé una hora a presentar-se. Tres suecans van anar a un centre hospitalari per saber de les seves lesions.

Finalment la xerrada va poder continuar, amb més interès encara pel tema però amb una tensió important per part de tots els assistents. Al capdavall tots sabien que si no havia passat un mal major havia estat perquè eren molts els suecans allà reunits que van fer fora els assaltants sense por, però... i si enlloc d'haver tanta gent a l'acte, tant sols hi haguessin anat una quinzena de persones, què hagués passat? La policia espanyola, tot i estar avisada des de feia dos dies, no va preveure cap dispositiu, i va esperar fins a una hora per a personar-se al lloc dels incidents.

El diari L'Avanç ha informat de la més que possible identitat dels joves del GAV que van protagonitzar l'agressió, amb dades dels fotologs de molts dels que hi van intervenir, així com les adreces digitals des d'on es va ordir l'agressió, alguns dels quals ja han estat clausurats per l'administració dels Fotolog, i d'altres pels seus propis propietaris quan s'han adonat de les informacions que apunten cap a la seva participació en els fets del Casal.

Opina

Configuració
 • Boikot 4.790 16 449
  Continuarem fent presència i mobilitzant a la gent. No ens acollonem davant d'aquests fets i més encara ací.

  Hi havia un fil ahir nit penjat que parlava de Son Goku. Doncs bé! Mirant aquests dibuixos vam apendre que no hi ha que deixar mai de lluitar.

  Ací us deixe l'enllaç d'avui del LEVANTE

  Salut i independència!
 • EmulatorQ Usuari sumador 63.784 15 6 👍 18.760
  Apa, mitjans i partits espanyols, condemneu aquests actes o no? Sou tan terroristes com ells?
 • Roger de Bastiments 44 13
  Anem malament si ens hem de creure que la policia espanyola ens defensarà. Ells defensen els seus batallons de descontrolats feixistes. S'ha de fer el que es va fer: el poble preparat per a reaccionar, i davant un atac violent, una resposta encara més contundent. Els descerebrats no entenen cap altre argument.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.925 missatges
 • 219.480 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat