Notícia

Jornades al Baix Llobregat sobre l'orígen de Cristòfor Colom

amena_31
amena_31
El propers 17 i 18 de setembre tindran lloc al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) unes Jornades sobre l'orígen de Cristòfor Colom, organitzades per la secció del Baix Llobregat d'Òmnium Cultural. Les Jornades, que porten per títol "A la recerca de la veritat", giren al voltant de diverses investigacions sobre el possible orígen català de Colom, sobretot les que ha dut a terme l'historiador Luís Ulloa. La primera jornada serà el 17 de setembre a les 7 de la tarda, i consistirà en la projecció del documental del Discovery Channel "Cristòfor Colom, secrets des de la tomba", presentat pel coordinador general de les proves d'ADN Francesc Albardaner.

La segona jornada serà el 18 de setembre a dos quarts de 8 del vespre, dividida en dues parts: a la primera es realitzarà una aplicació de les tècniques de la lingüística als textos manuscrits de Colom per determinar quina era la seva llengua materna. La segona part consistirà en una ponència sobre aquest mateix tema, a càrrec de Lluís de Yzaguirre, professor de lingüística de la Universitat Pompeu Fabra. Podeu trobar més informació sobre l'acte ací.

Opina

Configuració
 • CAT.N.AZ 10.824 15 197 👍 105

  Començem a descobrir la veritat tots plegats i ha fer-ho sabut internacionalment.

   

  Hem de deixar l'Espanya rancia i mentidera en evidencia.

   

  • Rocó_Alguerès 1.591 12 957

   En aquest cas, potser també, els rancis són els italians...

    

   Per ells no hi cap mena de dubte que Colom era italià, genovés, i s'emprenyen quan els hi he comentat que a Catalunya s'investigava el seu origen, que potser era català...

 • Daniel1714 2.168 14 801

  L'últim que sabia, era que s'estaven fent proves d'ADN en un laboratori a Andalusia.

  Ells creien que era molt plausible, el fet que Colom fos català. No se si han acabat o no de fer anàlisi. Ja van dir en el seu moment que portaria temps...

   

  Quina moguda, fins hi tot els "herois" de Castella eran usurpats i la història alterada,per que l'èxit sempre recaiguès en la corona de castella i la seva Reina Isabel.

  Els castellans-espanyols,ens demostrant una vegada més, que no han canviat.

  Segueixen sent uns Centralistes i uns ególatres.

  El temps posa a tothom al seu lloc  

Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.225.341 missatges
 • 218.593 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat