Notícia

Jofre Bardagí demana disculpes per les paraules que va emprar a l'entrevista de La Vanguardia

amena_31
amena_31
Abans que res vull desvincular als demés membres de Glaucs de les meves declaracions. En vistes a la transcendència que han tingut, no puc fer-los partícips d'una opinió només meva. Demano perdó a tots aquells a qui hagi ofès. És una disculpa sincera. La tria de paraules no ha estat encertada i s'ha malentès el que volia dir. I sento molt especialment haver pronunciat la paraula "fàstig". En vistes a com ha anat tot, explicaré la meva postura, per que no intento desdir-me del discurs de fons. Tot i que explicar-me implica una contradicció tàcita: voldria no fer política a les meves afirmacions, com no ho he fet als meus concerts.

El cantant del grup català "Glaucs", Jofre Bardagí, ens ha fet arribar la nota de premsa que ha publicat a la seva web en relació a les paraules que va pronunciar en una entrevista a La Vanguardia, on afirmava que li feia "fàstig" veure banderes independentistes catalanes als seus concerts: "Us envio una nota de premsa en relació al vostre fòrum sobre les declaracions que vaig fer a La Vanguardia".

Abans que res vull desvincular als demés membres de Glaucs de les meves declaracions. En vistes a la transcendència que han tingut, no puc fer-los partícips d'una opinió només meva. Demano perdó a tots aquells a qui hagi ofès. És una disculpa sincera. La tria de paraules no ha estat encertada i s'ha malentès el que volia dir. I sento molt especialment haver pronunciat la paraula "fàstig". En vistes a com ha anat tot, explicaré la meva postura, per que no intento desdir-me del discurs de fons. Tot i que explicar-me implica una contradicció tàcita: voldria no fer política a les meves afirmacions, com no ho he fet als meus concerts.

A això es referien les meves mal trobades paraules: no vull fer de la meva feina un míting polític. Ni m'agrada que se'm instrumentalitzi en aquest sentit. I tots els músics que varem fer música en català en una època determinada, varem carregar la defensa implícita d'uns símbols. I no eren forçosament els nostres. Estimo Catalunya: la terra, la llengua, i ho demostro cantant en català perquè és la llengua en la que visc i sento, de la terra que visc i de la que menjo. Però no sóc nacionalista. No crec en fronteres. I les banderes em fan por. Trobo lícit que qualsevol altre digereixi la realitat d'una altra manera, però no m'agrada que em facin a mi portaveu d'una ideologia. Ni és la meva, ni procuro defensar la meva als concerts.

Als concerts hi vaig a fer música. Faig cançons. És tot. I si, les banderes em fan por. Les fronteres les vull creuar, més que dibuixar-les. Era això el que volia dir, res més, i espero sincerament que en els meus propers concerts i als de Glaucs la gent respecti la meva postura. Sento que es llegís que no respectava altres postures. Volia només dir que no era el lloc ni el moment on "fer bandera", al meu entendre.

Sincerament,

Jofre Bardagí, cantant de Glaucs


Opina

Configuració
 • Josetxu 3.779 13 547
  Trobo que és bo que es disculpi. Però d'el fàstic... ai... una cosa és por, que no t'agradin; s'entén. Però fàstic? No és el mateix ni de lluny...
 • Gesta_Comitum 26.480 14 42 👍 1.245
  jofre bardagí o com fer publicitat de no res.
 • Barratinaire Usuari sumador 8.211 14 261 👍 5.998

  És massa tard per disculpar-se.
  Segons diu, només vol creuar fronteres... doncs n'ha creuat una que ja no té volta de full, la que separa als catalans dels no catalans. S'ha posicionat a favor dels unionistes i dels partidaris d'Espanya i n'ha d'afrontar les conseqüències.
   
  S'ho ha buscat ell solet i que ara no plori si veu que això li pot afectar la butxaca.
 • __6889__ 20.520 9
  Seguiré sense anar als seus concerts.

  Sincerament,

  siMF, raconaire.
 • __18804__ 5.465 11 👍 100
  A fer la mà!
 • Contracorrent 3.863 13 537


  Em fa pena, l'autoodi d'aquesta gent.
  Dic autoodi, perque llegint la seva entrevista, diu un parell de coses que si el sr. Bardagí, és parés pensar,s'adonaria.
   
  Diu que per cantar en català, ha estat tractat com si la seva música fos de segona...com si la musica en català fos de pitjor qualitat que la feta en qualsevol altre llengua(per desontt que Bardagí penbsa en espanyol...no crec pas que hagi pensat cantar en Bielorus, tat?).
  Per tant el tracten de segona, momés per cantar en la seva llengua i per aquesta raó acaba tenint fástic de l'estelada.
  Anem a pams...els espanyolistes el menypreuen per cantar en català, i ell en lloc d'estimar l'orgull de fer-ho acaba tenint fàstic (i por ,diu..)de la mateixa bandera que els espanyolistes que el menyspreuen....
  I no veu que justament el que fan es riure d'ell???
  L'hi passa com a aquetes inmigrants espanyols inadaptats....que tot el diu s'estan ficant amb Catalunya i el Catala i quan van al poble dels seus pares, totohm s'en riu d'ells i el criden catalufo...
 • cathalà 23.049 11 56 👍 6.306


  Qui té boca s' equivoca. Però ara ja sabem que no es tracta ben bé d' una qüestió d' apoliticisme o de no nacionalisme sinó que d' antinacionalisme català.
 • lasmia 23 15

  I què tal hagués estat que la nota de disculpa estigués lliure de faltes?
   
  Ai Bardagí...
 • Elo4 5.076 12 422
  <-- rectificar és de savis

  discrepo en les seves idees, però per llibertat d' expressió amb respecte que no falti.
 • grinfild Usuari sumador 25.010 15 45 👍 4.070
  Em cau com el cul aquest nano però té algunes cançons com ara: "nit de reis" o menuda que són boníssimes
 • FuRTi Usuari sumador 20.036 12 75 👍 7.723
  Hauria d'haver-se adonat abans de quina nació eren els qui l'escoltaven abans de dir una cosa com aquesta. Aviam si es pensarà que si demana disculpes la gent tornarà a escoltar a algú que ha demostrat per les seves paraules ser un grandiós espanyolista.
  Sr Jofre Bardagí, ningú té dues pàtries, i tothom estima la seva terra per damunt de les altres. El discurs del ciutadà del mon, de no tenir pàtria ni banderes tan sols es fa a un lloc, a Catalunya per part dels colonitzadors espanyols. En un altre indret, riurien si algú argumentés dient aquesta bajanada.
  Dir que vostè ja demostra la seva catalanitat cantant en català no arregla res. No és potser indubtable la catalanitat de gent com Aleix Vidal Quadres ?
  Vostè que diu que no és nacionalista, però en realitat amaga per vergonya la seva nació com tota aquesta mena de gent. Quan se us demana, dieu que sou catalans. Si, però digueu-ho pel seu nom: sou catalans de nació espanyola. I vostè ha escupit a la cara dels qui son catalans de nació catalana, als quals titlla de nacionalistes per defensar que la seva nació sigui lliure, com ho és la seva.
  Sàpiga que aquest poble no perdona als botiflers de casa nostra. Són vostès la pitjor espècie.
  L'hi recomano que a partir d'ara vagi a cantar a la seva pàtria, el mon... I pot començar a fer-ho en la llengua universal xq l'entengui tothom qui no cregui en banderes ni fronteres.
 • Bismut 83.920 17 2 👍 8
  Que et bombin.
 • via_fora! 2.369 11 758
  Ben dit! Com han dit rectificar és de savis!

  Continuaré escoltant la seva música!
 • RobRoy 7.260 16 294 👍 227

  A l'entrevista se li va escapar el que pensa realment. Ara, al adonar-se de lo molt que el poden perjudicar aquelles paraules, es disculpa en un trist intent de salvar els mobles.
   
  Doncs ho sento, però pel que a mi respecta BOIKOT TOTAL A JOFRE BARDAGÍ!! 
   
  A partir d'ara que li compri els discos el Joan Ferran.
 • Mitsurugi 1.283 15
  i aquest paiut qui coi es?

  josetxu mort!
 • rubricatus 4.963 13 435

  Ui Bardagí, quina gran blasfemia acabes de dir, renegar de les banderes i les fronteres, renegar de la sagrada estelada, dir que tu no ets nacionalista però que defenses el català i la teva terra, però si això és impossible? No veus? no t'has enterat que només els nacionalistes ho poden fer i els que no ho som hem de donar explicacions? Inclús et diré que al racó es va fer un fil, al meu parer un dels més interesants de les darreres setmanes, d'un raconaire en el que es declarava no nacionalista i inclús defensava que el sentit d'independència no té perque tenir a veure amb els nacionalismes, es va tancar, no se ben bé la raó, però es veu que a molts els va picar la postura d'aquest raconaire que jo també defensava.
   
  Sincerament, mai he sentit les teves cançons, no és un estil de música que m'agradi ni m'atraigui, ni crec que mai les senti, però es veu que ja has perdut molts fans perque realment les teves blasfèmies són intolerables pel que ha de ser el veritable sentiment català, només cal veure com es posa tothom amb tu i això que les disculpes que fas em sembla entendre que demanes perdó i t'intentes explicar del malentés. Ni així. Massa tard, ja tens la creu possada, no ets un veritable nacionalista, ni per molt que cantis en català ni que defensis la teva terra com dius defensar, està decidit, el més maco que et diran serà espanyol, a mi també m'ho han dit moltes persones puristes, per intentar dir que jo tampoc crec en fronteres i que relativitzo totes les banderes i més quan se'ns imposen.
   
  Res, que sigui lleu, i una altra vegada que t'entrevistin a la Vanguardia recorda que estan esperant que la caguis o et confonguis per fer-ho titolar i posar-te a un cantó de la línia, i pel que es veu has caigut de quatre grapes i ells deuen estar contentíssims de veure com t'han posat en aquest embolic.
  • conreria 2.305 12 767
   El fil que dius, crec que no aportava gran cosa la veritat, almenys al debat terminològic sobre el nacionalisme, ni a la teòria de la nació.
   • sovietcat 25.969 11 43 👍 81
    Cal dir que el motiu del fil no era per parlar sobre la terminologia de la paraula nacionalista, que ja s'ha parlat un munt de cops al racó. Només era una reflexió en veu alta a nivell personal, on es podia coincdir o discrepar,  i que va ser tancat sense cap motiu aparent. 

    PS
    I tal vegada aquell fil no aportava gaire a nivell tècnic, però sens dubte i sense voler ser pedant penso que era força interessant si el comparem amb alguns fils que corren per aquí!
  • Urumea 829 11
   jo vaig donar suport al fil que tu dius, i no té res a veure el que deia amb el que diu aquest sobrat. Abans d'intentar sarcasmes impertinents hauries de ser capaç d'entendre certs matisos.
  • RobRoy 7.260 16 294 👍 227

   Pixes fora de test.
    
   Darrere dels comentaris d'en Bardagí és detecta clarament la ferum de l'autoodi progre espanyolista (es a dir, del PSC). 
    
   Per tant, tot el que has escrit, tot i ser molt respectable, no és en absolut extrapolable al cas que ens ocupa. 
  • oscar_tarragona 1.550 12 965
   Estic prou d'acord amb l'atac al purisme que fas, però el que fa aquest home és d'una visió comercial zero...

   que potser no li importa, però si es disculpa... per alguna cosa serà.
  • xaviri 4.466 12 478

   Perdona, però aquest imbècil va fer campanya pel Maragall de PSCOE. I crec que el PSCOE és clarament nacionalista espanyol.
    
   Aquest cabró ara va de ciutadà del món, si ho és, el primer que ha de dir -si ho vol fer sense respecte- és que li fan fàstic les estelades, les senyeres i les estanqueres. Com solament es refereix a una, se suposa que les altres ja li van, per tant, nacionalista i espayol.
    
   Si ets ciutadà del món canta en àngles. Si cantes en català saps que la gent que t'anirà a veure serà jove i catalanoparlant (perquè els altres els hi fa fàstic aquesta llengua, els espanyols per més senyes). Les qualitats de jove i catalanoparlant deriven en 80% d'independentistes (perquè si llegeixes una mica d'història -cosa que dubto- això és el normal), i obviament si canta cantarà per indepes. Dir que els fa fàstic aquesta ideologia és voler morir musicalment a Catalunya. Tot i que tal com està la cosa, en ferran i la TVE3 li donaran feina com addicte al règim de "una, grande i libre".
    
   Personatges com aquests fan que em senti més nacionalista català que antinacinalista de l'Imperi que és com realment em sento.
    
   AQUESTS IMBÈCILS QUE VAN VOLTANT PER CATALUNYA I DIUEN QUE SÓN P* CIUTADANS DEL MÓN VOTANTS DEL PSOE O ICV HAN D'ANAR A L'ÀFRICA QUE ÉS ON ESTÀ LA SEVA GENT. MISSIONERS, VOLUNTARIS ONG, GENT QUE HO DEIXA TOT... SÓN INMORALS I REALMENT FASTIGOS QUI VOL EQUIPARAR-SE AMB AQUESTES EXCEL·LENTS PERSONES.
  • CAT.N.AZ 10.825 15 197 👍 106
   Crec que el teu comentari es molt interesant i signo molt del que afirmes, pero no oblidis que avui, si no tens fronteres... no ets res i si no ets res ets simplement a un pas de no existir, que potser es el que els catalans esdevindrem d'aci uns anys... una meva memoria en els llibres.

   Jo tambe hem reafirmo en ser huma i ciutada del mon abans que res. Soc el primer que no tinc res, RES, en contra dels espanyols o del sentiment de sentir-se espanyol, pero...

   Els espanyols, si nosaltres no combreguem amb la seva "religio" ells ens volen convertir a la força. I si els contestes tu tambe amb força, llavors van de victimes.

   Jo, si hi ha la posivilitat de viure en pau en un mon sense fronteres i on totes les cultures siguin respectades signo ara mateix. Ara... aixo es una utopia i defensar-la no prenent posicions avui en la polaritat Espanya vs. Catalunya es llensar pilotes fora e, poser inconcientment, deixar que espanya i els espanyols ens facin desapareixer un xic mes...

   Trist pero cert.

   Encara recodo una frase d'en Bush, una de les poques que ha dit que siguin encertades (segurament li varen escriure...) El dia que fem contacte amb vida inteligent provinent de fora de la terra, aquell dia tindrem quelcom que ens unira a tots el humans, aquell dia el ser america, espanyol, catala, frances... sera un simple matis.

   Aixi que, fins que no arribi aquest dia, a mi em perdonareu, pero jo defenso la meva terra i la mateixa nomes sobreviura si la fem independent. Un sigui nacionalista o no, la independencia s'ha de defensar si vols que la teva cultura subsisteixi.
  • rubricatus 4.963 13 435

   Us agraeixo a tots que en les vostres repliques hagueu sigut respectuosos, moltes gràcies, sobretot perque pel que m'expliqueu aquest personatge és un pajarracu amb antecedents. La veritat és que ni se que és o ha estat, ni m'importa la seva vida, simplement llegeixo una carta de disculpes d'una persona i estic d'acord en el transfons del que diu, ja m'heu dit que pixo fora de test o que faig sarcasmes impertinents, no era la meva intenció, simplement no m'agraden les inquisicions ni l'odi detectat cap a una persona per expressar opinions que estan bastant d'acord amb les meves, independentment de que les pugui dir per motius totalment oposats als meus i que en el fons el seu interés sigui partidista, la veritat que ni idea ni ho deia per aquest motiu.
    
   Conreria, Sovietcat, Urumea, Cathala, RobRoy, Oscar_tarragona, xaviri i CAT.N.AZ us agraeixo les explicacions i els raonaments, continuo pensant el mateix i no és una qüestió de personalitzar-ho ni en aquest ni en cap persona, i a mi m'haurieu d'agrair que indirectament us hagi donat karma perque heu estat clars i inspirats.  Estic d'acord que ha estat així.
    
  • robert1 2.180 13 799
   Estar en contra de les fronteres està molt bé.  Estar a favor de la frontera que delimita la parce?la d'espanyolitat en què vivim però en contra dels que proposen una frontera alternativa és, o bé estupidesa, o bé cinisme.  No sé en quin dels dos casos és el Jofre aquest, però si defenses un món sense fronteres, vigila no acabis fent el ridícul com ell, per que aquest camí és ple de trampes.
   • rubricatus 4.963 13 435

    Creure en un món sense fronteres no és fer el ridícul, tranquil em guardaré molt de fer-ho com tothom ho pot fer algun cop a la vida, però mai em consideraré ridícul per ser coherent amb el que penso i dir-ho.
     
    Una altra cosa és que tu et pensis que aquest cantant votant del PSC defensa el mateix que jo o realment votant a aquest partit de clares fronteres marcades és coherent amb el que diu defensar d'un món sense fronteres. El problema de la seva incoherència serà en tot cas seu no de les idees que en aquest text diu defensar. Jo també et podria dir que el nacionalisme està molt més ple de trampes que les utopies i les idees llibertàries, i de fet, que no ho està.
 • vich 7.706 16 277
  tot i que és molt respectable l'opinió...
  Haurà de patir la reacció dels qui escolten música en català...que per desgràcia o no, en la seva majoria solen ser d'aqueixa tendència política.
 • Gataló 9.357 13 229 👍 10
  El problema no està en el que ell pensi o deixi de pensar. Aquí tots sabem que el pemy fortuny també és un multiculti xupiguai que no creu en fronteres (cosa que provocaria la fi de la cultura que diuen estimar) però al menys mai se li va passar pel cap menyspreuar una ideologia que és la que més ha fet per la recuperació de la música en la nostra llengua, mal els pesi alguns i malgrat que hem de procurar no barrejar llengua i política.

  El que ha fet aquest paio és insultar una ideologia que ha permés que ell pugui cantar en la llengua que canta i de la que la majoria dels seus seguidors hi deuen simpatitzar.

  Aquest paio, el que li passa, és que és burro i no té visió de marqueting.

  I per això ara que se n'ha adonat corre a demanar disculpes.

  I de que em serveix, si se't veu d'una hora lluny que el que penses de la gent com jo és que et fem fàstic?

  Nano, ja t'ho pots currar més que aquestes quatre ratlles. El mínim perquè et perdonem i no deixem d'anar als teus concerts és que participis com a grup en els correllengües, donis una bona subvenció a Plataforma per la Llengua i que rajis de ciutadans. • RepOfCat 852 14
  Amb respecte , patètic.

  No estás en un país normal doncs no volem dibuixar cap bandera ni frontera estem parlant de poder de decició de les coses que ens afecten. Parlem de no demanar permís perque no pasi el TGV per la sagrada familia, decidir forçar les inversións de les empreses com ENDESA en el manteniment de lineas, estem parlant de aturar l'expoli fiscal a totes les families del país vinguin d'on vinguin i sobretot estem parlant de poder fer un país on cantar en català no sigui un acte de reafirmació nacional sino un acte de normalitat. D'això que dius que no vols participar es el mateix que vols reflectir però com te dit no estás en un país normal i li has donat l'esquena. Si, es la teva decisió però les coses pel seu nom. Vols normalitat en un país anormal i no vols contribuir a la seva normalització fent com si no succeís res.

 • Urumea 829 11

  Conec molta gent que no és independentista, de fet, la immensa majoria de la gent dels Països Catalans no ho és.
   
  Ara bé, tu, concretament tu, em continues fent fàstic. Tu i tots els altres com tu, aquesta fastigosa burgesia nostra, a la que tant bé li ha anat i li va que a la resta ens tinguin colonitzats com a rates.
 • CBernat 2.733 14 684 👍 1

  Casualitats de la vida, jo tenia un CD de Glaucs i per tant d'aquest senyor.
   Jo resulta que em pensava que comprava música i resulta que aquest tio que ens vol colar que va d'apolític va i fa un discurs politic pijo-progre-multiculti a la Vanguardia.
   No és que no tingui res amb que determinats músics el facin, però està clar que això te un risc, i és el risc dels que et compraven música i ara se n'adonen que radera d'aquesta música hi ha un posicionament. Si aquest posicionament fos el meu, doncs encara estaria content i orgullós de que un CD seu formés part de la meva discografia, el problema és quan no solsament és contrari (també tinc CDs del Serrat) sinó que a més m'escup a la cara i em converteixo en un no-dessitjable per ell, aqui ja n'hi ha prou!!! cornut i pagar el beure? i que més!!! el CD (com que no m'agrada destruir cultura) l'he deixat en el primer banc per seure que he trobat i si mai vull tornar a sentir música d'aquest individu ja tiraré de l'emule.... I si mai fa un concert, que m'esperi assegut (al banc on vaig deixar el seu CD).
 • Montag 5.786 14 366


  Això conecta amb lo que deia de que el millor per la "normalització" del català és que no calgui ser nacionalista per consumir música , cine, llibres, etc. en català.
  • JanJan 1.325 12

   jo amb això estic d'acord...però no és el que diu el botifarró del jofre bardagí...
    
  • xaviri 4.466 12 478

   Cert.
    
   Però com resulta que l'única gent que consumeix aquests productes són en un % molt alt nacionalistes catalans, entre d'altres coses perquè els nacionalistes espanyols (i similars com antinacionalistes o ciutadans del món) els hi a fàstic la llengua catalana, doncs aquesta normalització no es farà mai.
    
   Solament hi ha un possibilitat que sigui normal. Si Catalunya és una nació reconeguda. Aleshores es consumirà cultura catalana amb la normalitat, el nacionalistes espanyols i catalans, antinacionalistes i ciutadans del món no existiran perquè no hi haurà conflicte com a qualsevol pais normal del món.
    
   Ara, mentre els espanyols tinguin com a objectiu exteminar la llengua i cultura catalana ho tens clar.
 • Arare 3.399 12 595
  Ni oblit ni perdó, Bardagí al paredón!
 • EmulatorQ Usuari sumador 63.832 15 6 👍 18.810
  Massa tard. Ja has ofès molta gent.
 • EmulatorQ Usuari sumador 63.832 15 6 👍 18.810
  Per cert, aquest home ha fet arribar al Racó una nota de disculpa? Realment els fòrums tenen molta més ressonància que no ens pensem.
 • wèl 29.710 14 33
  la solució no és disculpar-se. Ara el mal ja està fet, tots sabem de quin peu calça aquest home ara.
 • Ruc_Catala 5.234 16 410 👍 1.084
  Doncs res, si el noi aquest no vol independentistes als seus concerts, li estalviaré la incomoditat ....

  Tros de cretí!
 • catMarc 3.108 12 638 👍 58
  Benvingudes aquestes disculpes, però...

  Cal veure si no les ha fetes perquè perjudicava molt al seu grup.

  Si no li agraden les fronteres, ja pot començar per la que ens separa de la Catalunya Nord.

  Suposo que tampoc li agradarà que hi hagi una nació (catalana) sotmesa per una altra.

  Les seves declaracions no són una equivocació.

  Seguiré sense anar a cap concert seu.

 • Yoda 24.100 13 48 👍 528
  "Don't bite the hand that feeds."
 • Josep-Lluís 45 11
  No ho heu entès. El que volia dir aquest home és que li fa fàstic veure estelades als concerts perquè això li recorda que encara som un país ocupat pels espanyols. Quan no hi hagi banderes voldrà dir que ja som en un país lliure i normal.
 • sonador_de gralla 10.964 13 192 👍 57
  Ara ja hem vist com és, no ens enganyarà més. Bon vent!
 • xaviri 4.466 12 478

  Teatre català del bó.
   
  El problema és que solament et creuran els catalano-espanyolets i aquests no van als teus concerts perquè els hi fa fàtic el català.
   
  Vinga a canviar de llengua i a fer les maletes. No cal que corris mentre hi hagi triparit espanyolista que et subvencioni, però pensa que al p* tripartit li queden tres anys.
 • Jordi de Blanes 9.682 14 221 👍 671
  La primera impressió és la que preval, després tot el demès es paper mullat. Jofre, tens tot el dret a ser un insignificant.

  salut
 • Puigdomènech 9.860 12 217 👍 2.875
  Abans que res vull desvincular als demés membres de Glaucs de les meves declaracions.(això és dificil de pair, a banda de que queda lleig perquè sembla com si algú t'hagués fet entendre de cop, o a cops, de quina manera funciona el marqueting) En vistes a la transcendència que han tingut, no puc fer-los partícips d'una opinió només meva (evidentment, però ho vas fer vulguessis o no. En això has actuat de forma molt irresponsable) Demano perdó a tots aquells a qui hagi ofès. És una disculpa sincera.(Vols dir?). La tria de paraules no ha estat encertada i s'ha malentès el que volia dir.(crec que està molt clar, que volies dir). I sento molt especialment haver pronunciat la paraula "fàstig".(deus voler dir "fàstic" i perdona pel meu nacionalisme però de vegades té la seva importancia. Et va sortir de dins, oi? ). En vistes a com ha anat tot, explicaré la meva postura, per que no intento desdir-me del discurs de fons. Tot i que explicar-me implica una contradicció tàcita: voldria no fer política a les meves afirmacions, com no ho he fet als meus concerts.( això si que s'entén i fins i tot et diria que a més d'un ens pot semblar del tot correcte com a simple músic que ets).

  A això es referien les meves mal trobades paraules: no vull fer de la meva feina un míting polític (doncs déu-n'hi-do com t'has deixat anar...) Ni m'agrada que se'm instrumentalitzi en aquest sentit. I tots els músics que varem fer música en català en una època determinada, varem carregar la defensa implícita d'uns símbols. I no eren forçosament els nostres. Estimo Catalunya: la terra, la llengua, i ho demostro cantant en català perquè és la llengua en la que visc i sento, de la terra que visc i de la que menjo.(això que acabes de dir pot ser nacionalisme català, eh? ). Però no sóc nacionalista. No crec en fronteres.(ser nacionalista català no té res a veure amb voler fronteres perquè si, aquí em penso que tens un concepte molt distorsionat o fet de clixès, molt tancadet, del que implica voler ser català i que et reconeguin com a tal. I si vols ser ciutadà del món el primer que has d'entendre és que al món hi ha diferents cultures, o nacions, i la d'aquí és la catalana i la d'allà l'espanyola. La seua defensa és necessària perquè allà hi ha qui ens vol mal portem o no portem una bandera). I les banderes em fan por (noi, no deixen de ser drapets fet símbol, no hi ha res més). Trobo lícit que qualsevol altre digereixi la realitat d'una altra manera, però no m'agrada que em facin a mi portaveu d'una ideologia (ja, si això s'entén perfectament. A mi tampoc no m'agrada haver de justificar perquè em sento català i no espanyol, però la vida és així i girar l'esquena als problemes no els resol ). Ni és la meva, ni procuro defensar la meva als concerts.(és que com a músic que ets, no ho has de fer. A mí, si et sóc sincer, l'opinió política dels cantants tant me fa i fins i tot em desagrada conéixer-la, sigui o no de la meva corda, com ara conec la teva).

  Als concerts hi vaig a fer música. Faig cançons. És tot. I si, les banderes em fan por (són draps, dient això ets tú que els hi dones més importància de la que tenen, que no ho veus? ). Les fronteres les vull creuar, més que dibuixar-les. ( una frase bonica, però buida, poc real. en moltes ocasions una frontera pot evitar molts conflictes.) Era això el que volia dir, res més, i espero sincerament que en els meus propers concerts i als de Glaucs la gent respecti la meva postura (tu?, el del fàstic i la por, parles de respecte ? au !! ). Sento que es llegís que no respectava altres postures (es que no es podia llegir d'un altre manera, saps? ). Volia només dir que no era el lloc ni el moment on "fer bandera", al meu entendre (no calia dir-ho, no calia dir-ho perquè fins i tot els que porten la bandera ho saben...no és que no siguis nacionalista català Jofre, és que sembla que no saps ni entens que significa...).

 • Bismut 83.920 17 2 👍 8
  Tan de bo rebentis.
 • mikibc 10.445 14 204 👍 4
  jo avanç no escoltava el tiu aquest però ara... tampoc 
 • kuchibiru 2.150 12 805
  pos vale però les cançons segueixen cutres xD
 • Francesk 9 12
  bajanades! No pots dir que la bandera estelada et fa fàstic i després venir demanant perdo.
  M'agradarà veure el públic que assistirà als teus concerts a partir d'ara! Potser la gent que no té nació ni bandera¿?¿?¿
 • Francesk 9 12
  Sempre se li pot donar una opinió sincera sobre les paraules que ha dit al seu llibre de notes del web de glaucs!

  http://www.jofrebardagi.com/guestbook/

  no deixeu de fer-ho

  fora botiflers de la nostra terra
 • P.P.C.C 2.902 12 660
  Ja és massa tard, s'ha cagat a les calçes 
 • __2685__ 7.557 15
  Ni el coneixia a aquest!

  Jo sóc independentista, però això no vol dir que estiga obsesionat amb les fronteres. El tio l'ha cagat ben cagada amb el seu comentari a la Vanguardia...
 • hipocresia 73.680 16 4 👍 1.107
  quina mania amb el tema de "no vull fronteres"...això ho aplicaria també als que promouen els peatges, p.ex.?
 • borregaire 1.519 13 981
  jo també escriuria molt però ja s'ha dit el que podria dir.
  Ja que la llengua de la que menja es aquesta doncs que no s'endugui ni una engruna
 • Daniel1714 2.168 14 802
  Es pot disculpar per les formes, però el fet és que renega de la "seva" nació..suposo que per acollir a la seva veritable nació espanyola, que no te cap frontera...

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.253.923 missatges
 • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat