Notícia

Demanen a l'Estat francès que rectifiqui la clausura dels canals catalans de la TDT

tv3_televisio_catalunya_seu_59
tv3_televisio_catalunya_seu_59
Diverses entitats del país han demanat al govern francès que faci marxa enrere i no boicotegi l'emissió digital dels canals catalans que a la Catalunya del Nord es rebien pel sistema de Televisió Digital Terrestre (TDT). Des de fa algunes setmanes les localitats d'aquest territori que podien veure els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ja no ho poden fer per la decisió de la nova Agència de freqüències francesa, que ha barrat el pas a aquests catalans. De moment només es podran continuar rebent en analògic, fins a l'apagada analògica prevista pel 2010, quan desapareixeran completament.

Per això la Federació d'Entitats de la Catalunya del Nord ha enviat una carta als parlamentaris francesos per denunciar la "discriminació lingüística" dels catalanoparlants a l'Estat francès, i per demanar que "se solucioni" el tema ben aviat. El novembre de 2007 la Federació va engegar una campanya per demanar poder veure els canals que emeten en català a la Catalunya del Nord per mitjà de la TDT. L'Obra Cultural Balear (OCB) ha denunciat avui també aquesta decisió del govern francès, que recorda que "s'afegeix a la del País Valencià, on el govern de la Generalitat se nega a permetre la lliure circulació de les cadenes de televisió en català". L'OCB considera que "a aquestes alçades del segle XXI, és inacceptable que a l'Europa democràtica els governs interfereixin les emissions de qualsevol mitjà de comunicació".

Per l'entitat la desaparició de TV3 a la Catalunya Nord representa "un atac a la llibertat d'expressió", i "contravé la directiva europea de televisió sense fronteres, ja que impedeix la lliure circulació d'informació interestatal entre comunitats que comparteixen la mateixa llengua".

Opina

Configuració
 • __16729__ 236 10

  PODEM FER PRESSIÓ EN AQUEST GRUP DEL FACEBOOK:

   

  VOLEM TV3 I PERE CODONYAN A LA CATALUNYA NORD! LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ!

  • Perpinyanès 426 11

   Estem fins els collons, ara a l'estiu, han suprimit el TN setmanal en Català de França 3... i ens acaben de treure el poc de català que ens queda, fora de Ràdio Arrels, ja no tenim res llavors!

   Cal firmar i fer-nos entendre, no es tracta de reciprocipat, es tracta de no abandonar-nos!

   • catalabomber 12 11

     

    Perpinyanès escrigué:

    Estem fins els collons, ara a l'estiu, han suprimit el TN setmanal en Català de França 3... i ens acaben de treure el poc de català que ens queda, fora de Ràdio Arrels, ja no tenim res llavors!

    Cal firmar i fer-nos entendre, no es tracta de reciprocipat, es tracta de no abandonar-nos!


    no ens queda quasi res pero per sort encara tenim FlaixFM i Flaixbac... de moment

     

 • eleetta 991 8

  i després França és l'estat de la "liberté, légalité, fraternité", però l'imperialisme segueix arrelat, i ben arrelat...

   

  in-dig-nant!

 • milicià català 4.266 10 503 👍 403

  Nois i noies, ens ataquen per totes bandes...

   

  Jo ja no sé que hem de fer eh...

   

  Ens invaeixen i a sobre ens fan la vida impossible. Això és ser un fill de puta, amb perdó de les

   

  putes.

 • cerc 402 12

     Sembla mentida que en el SXXI encara es persegueixen o, de forma més suau, s'intenta fer la vida impossible a la normalitat de certes llengües per part d'estats que s'autoanomenen democràtics.

     Sembla mentida que es puguin veure canals amb llengües parlades a l'altre extrem de món, cosa molt positiva, i en canvi no és puguin veure els canals amb la pròpia llengua.  

      Pot ser la solució passi per que els canals catalans emiteixen també per internet. Així evitaran la censura dels governs, siguin d'on siguin, o al menys la faran més delictiva.

 • __23593__ 2.278 8

  Vergonyós... ja n'estem farts dels tics imperielistes de l'Estat Gripau

  RF = Reich Francès

  PD: Visca Catalunya Nord Neta de Granotes Imperielistes.

   

   

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 8.934.914 missatges
 • 209.076 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums