Notícia

Declaracions de Josep Maria Solé i Sabaté

amena_31
amena_31

ImatgeEl periodista i historiador Josep Maria Solé i Sabaté ha declarat a e-noticies, que la nova direcció de Catalunya Ràdio el va fer fora del seu programa "Postres de músic" i, per tant, per coherència, va marxar de l'emisora. L'historiador, que ha publicat varis llibres sobre el desenvolupament i les conseqüències de la Guerra Civil espanyola, sobretot pel que fa a Catalunya, ha negat també que Catalunya Ràdio hagi deixat de ser la ràdio nacional de Catalunya i ha explicat, que a més de seguir amb les seves classes d'història contemporània a la UAB, ara col.laborarà amb TV3 i RAC1 (fa així el mateix transvassament que han seguit Jordi Basté, Sergi Pàmies o Ramon Solsona d'una banda a l'altra de la Diagonal).

L'historiador també ha opinat sobre el fet que en un context cada cop més globalitzat la cultura catalana està en perill "si no s'utilitzen les lleis per protegir-la sobretot del poder dels estats". També ha dit que Jordi Pujol "hauria de jugar un paper europeu que ara no vol fer", en referència al fet que els polítics catalans més importants són gent "de tant dubtosa biografia política com Borrell o Vidal-Quadras" i també ha dit que Pujol es va equivocar en les seves declaracions en referència al mestissatge "perquè el mestissatge sempre l'ha defensat ell i va donar per fet que tothom l'entendria". Així mateix, ha dit que Pasqual Maragall "és el president de tots els catalans però de moment el to del seu Govern no és gens il.lusionant" i en referència a la polèmica pels actes de la Diada ha dit que "Mentre no es canviï l´homenatge als herois de la defensa de la ciutat i del país representats per Rafael Casanova i el seu esperit reivindicatiu la resta em sembla bé". També ha dit que la relació de Catalunya amb Espanya hauria de ser "d'igual a igual".

També ha opinat sobre la situació del Barça aquest any, sobretot no s'ha posicionat en contra del nomenament d'Alejandro Echevarría com a directiu, ha dit que no li semblaria malament que gent com Laporta es dediqués a la política i ha mostrat el seu parer sobre el tracte que reb l'Espanyol tant per part dels seus directius com dels espanyols.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.590 missatges
  • 220.070 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat