Publicitat

Notícia

Campanya per 'Somràdio'

amena_31
amena_31

ImatgeDes de que Francesc Fiol anuncià que Somràdio seria tancada abans de finalitzar l'any, la ciutadania s'ha mobilitzat tot creant la 'Plataforma Som i Serem per la continuïtat de Somràdio'.

El conseller d'Educació i Cultura del Govern Balear ho feu tot al·legant que l'única emissora en català que promocionava els músics balears d'àmit de les Illes s'estalviaran 151.000 euros ( al voltant de: 25 milions de pessetes/ 990.500 francs) i afegí que és "il·legal i il·legatzable" i, enlloc de tramitar amb el govern de l'estat espanyol els permisos necessaris, tot això farà que enguany sigui el seu últim en antena.
Des de la 'Plataforma' no entenen que hi pugui haver un argument econòmic quan el mateix ens té previst "invertir 1'4 milions en la delegació territorial de RTVE".

Somràdio nasqué l'any 2000, fruit del 'Pacte de Progrés' que governà en l'Administració balear fins que el PP obtingué la majoria absoluta en les eleccions del passat 25 de maig, i mentre ha perdurat en les ones ha dut a terme una tasca de difusió dels diversos estils musicals en la nostra llengua.

La plataforma abans esmentada ha engegat una campanya de recollida d'adhesions contra el tancament de l'emissora i ha posat a disposició dels internautes un formulari perquè el puguin completar i, així, afegir-se a la protesta.   


Opina

Configuració
 • siurellll 588 15
  patétic i lamentable...l'única emisora que es dignava a posar música dels nostres grups,en la nostra llengua...hauriem de fer qualque cosa abans que aquests peperos mos arruinin sa cultura i llengua...

  Visca la Terra!

 • seb 58 16
  Algú em podria explicar per què diuen que és il·legal?


  És molt trist veure com es van repetint les agressions contra la llengua a les illes després del canvi de govern, a favor d'un suposat bilingüisme que esdevé totalment asimètric perquè no es pot viure plenament en català enlloc.

 • noicat 8.245 17 260 👍 6
  Aquesta tarda escoltava per Catalunya Informació la Maria del Mar Bonet que des de Mallorca estant feia una crida als catalans de les Balears i als peninsulars perquè no els tanquin l'emissora en català, alhora que apel·lava a la ciutadania a defensar fermament la llengua i la cultura pròpia de les Balears.  Fantàstic. Aquests del PP estan fent amb excel·lent tot el que s'ha de fer perquè la societat civil surti de la letàrgia on ha estat massa temps.  Senyors del PP, ara entenc allò que deien de "Vamos a Más"! Sisplau, continuin així, no saben el bé que ens estan fent en el fons!

 • Sabadellenc 3.770 15 552 👍 88
  El temps dirà si ens estan fent bé o no, noicat. De moment l´ofensiva espanyolista està més radical que mai, i et descuides que per als catalans ens sacseja la consciència però als espanyols es radicalitzen més encara, i recorda que n´estem rodejats.

  Salut, revolució i Països Catalans! ||*||

 • No cal que ens estranyem: la estratègia del PP (Partit Putrefacte) és anar buidant tots els reductes culturals... i si son de parles alienes a la castellana, millor! No fa gaire van negar-se a accedir a una proposta del Parlament Europeu per que el català passés a ser "llengua d'ús" (ni tan sols oficial!) dins de la comunitat europea, tot i que havia obtingut el 92 % de vots favorables en una consulta oberta a tothom. Ara això i demà una altra cosa, no afluixaran per que només volen allò tan franquista de la "unidad de destino".

  Pere Castaño

 • El PP dins mallorca esta fent un gran retroces amb tematica cultural i foment de sa llengua.Aquest es un dels tants proyectes de anul-lacio que te pendents,que lamentablement es l'unica radio de foment de sa nostra llengua.

  Com el tema del bilinguisme (pels catalanoparlants) es vergonyos, aixo si hem de dir que no tot es cupa dels espanyols, nosaltres es mallorquins ens tiran ses pedres a sa nostra teulada.  salut i força!

  visca ses balears,visca Mallorca!

 • El més vergonyós és que des del Principat ningú no faci res, per què no hi ha la mateixa resposta que quan tancaren l'Egunkaria. Que tenim por de mullar-nos el cul quan ens afecta a nosaltres?, o quan passa al País Basc ha d'estar en primera fila?

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.301.892 missatges
 • 221.326 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat