Notícia

Els antiBolonya es manifesten a Barcelona sense incidents

amena_31
amena_31
Milers d'estudiants (5.000 segons la Guardia Urbana i 20.000 segons els organitzadors) s'han manifestat pels carrers de Barcelona amb un recorregut diferent del que s'havia previst inicialment per la Rambla i cap a la Plaça Sant Jaume. Al matí fonts dels sindicats i associacions convocants (SEPC i Assemblees d'Estudiants) ja havien indicat que si els Mossos d'Esquadra els barraven el pas cap a la Rambla no forçarien la situació i buscarien un recorregut alternatiu. El Departament d'Interior i l'Ajuntament de Barcelona havien avisat que no es podien manifestar per la Rambla ni a la Plaça Sant Jaume.

La manifestació ha començat com era previst a la Plaça Universitat, a les 8 del vespre, però han canviat el recorregut i han enfilat pel carrer Aribau, just en sentit contrari de cap a on era previst. La Guardia Urbana i un dispositiu de Mossos controla la marxa, que ha seguit fins a Aragó amb Urgell. Abans, quan la marxa ha arribat a Aragó amb Calàbria, els manifestants han llançat pintura a la façana de la seu nacional d'ERC, i han penjat un cartell que demanava la dimissió del conseller d'Universitats, el republicà Josep Huguet. La marxa ha seguit pel carrer Aragó en direcció a Sants - Les Corts, i ha acabat a la Plaça d'Osca, on s'hi ha muntat un escenari i on els esperaven diverses entitats del barri. Als fòrums de Racó Català s'ha fet el seguiment de la manifestació des d'aquest fil.

Mentrestant el dispositiu especial dels Mossos que esperava els estudiants a la Rambla s'ha quedat sense intervenir. Posteriorment s'ha desplaçat a la Plaça d'Espanya, que és on s'intuia que es podia dirigir la manifestació, però finalment la manifestació tampoc no s'ha dirigit allà. Els estudiants ja havien dit al matí que volien evitar cap tipus de provocació i d'incitació de la violència, i per això havien preparat un dispositiu intern de seguretat en previsió de provocadors tant d'infiltrats de la policia com de grupuscles violents antisistema. Fins i tot han retirat alguns dels pals de les banderes per evitar mals majors.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.226.624 missatges
  • 218.633 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat