Notícia

IX Dictada Occitana a Barcelona

amena_31
amena_31
El proper dissabte 28 de gener de 2006 se celebra a Barcelona, la IX Dictada Occitana a la sala d'actes del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquesta Dictada s'ha fet simultàniament, el mateix dia i a la mateixa hora, a 28 poblacions occitanes, a més de Barcelona. Començà per primer cop el 1998 a Castras (Occitània) per iniciativa del Centre Occità. A l'any següent s'hi afegí el Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC) que anà a Castras. I des del 2000 la fa a Barcelona, al Departament d'Educació. Enguany ha presidit l'acte i el lliurament de premis en Pere Mayans, Cap del Servei d'Ensenyament del Català, i Enric Garriga Trullols, president del CAOC.

El text occità de la Dictada d'enguany és d'Enriqueta Guilhèm, tret del seu llibre "La Cosina a vista de nas". Els inscrits són 43, entre els quals hi ha una occitana de la Val d'Aran i una altra occitana de Gers. Primer s'escoltà un CD amb un missatge en occità de salutació dels occitans de Castras dirigit als catalans de Barcelona i a continuació un CD amb una primera lectura del text de la Dictada per la pròpia autora, Enriqueta Guilhèm. A continuació fa una lectura la professora occitana, Melí Bourdoncle de Tolosa i a continuació una segona Raquel Olivella i una altra Jaume Figueras Trull.

EL jurat de correcció el formaven els catalans: Raquel Olivella, i Jaume Figueres Trull i les occitanes Melí Bourdoncle i les araneses Elisa Salomon i Montserrat Pedarrós.

Després d'un magnífic recital de cançons occitanes per la soprano Olga Miracle, es lliuren els premis als participants.


Els premiats d'aquesta edició són:

Primer premi Adults:Sílvia Aymerich Lemos, de Barcelona

Segon premi Adults:Jordi Bosque Estévez, de Barcelona

Primer premi Joves:Marta Rodríguez Román, de Bossòst

Segon premi Joves:Meritxell Pueyo Sotos, de Terrassa

El Jurat també ha premiat a vuit concursants més. Els dos primers premis tindran pagada l'estada i el viatge a l'Escòla Occitana d'Estiu, una setmana del mes d'agost, del 13 al 19 d'agost de 2006. Els altres premiats tenen becat el viatge.

El material de premis lliurat als participants ha estat cedit pel Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i Política Lingüística.

Ha estat un èxit malgrat el mal temps de la tarda de dissabte ja que la neu i el fred no han estat obstacle per assistir i col·laborar a l'acte. En total, hi ha hagut una assistència de prop de 60 persones.

La Televisió de Barcelona ha fet diferents reportatges emesos el mateix dissabte al matí i vespre, i d'altres que s'emetran els dies 4 i 5 de febrer.


Enric Garriga Trullols
President del CAOC


Opina

Configuració
 • 2141583 829 14
  EL jurat de correcció el formaven: [...] les occitanes Melí Bourdoncle i les araneses Elisa Salomon i Montserrat Pedarrós.

  Trobo molt trist, a la vegada que típic de la classe politica de la CAC, que es faci distinció entre aranés i occità quan realment no existeix.
 • El_Xueta 6.666 14 318
  Força bé, espero comprar-me aviat el diccionari occità-català.

  Algú sap si hi ha algun llibret per aprendre occità?
 • grinfild Usuari sumador 25.005 15 45 👍 4.026

  M'encantaria poder anar a la dictada occitana! llàstima q el meu nivell d'occità es redueixi a unes poques paraules!
   
   
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.490 missatges
 • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat