Notícia

20 anys de la mort de Quim Sànchez

amena_31
amena_31
En el 20è aniversari de la mort de Quim Sànchez, veí del Prat de Llobregat i militant de Terra Lliure, Alerta Solidària i l'Ateneu Independentista i Popular de la Vila de Gràcia "La Torna", us conviden a assistir a l'acte de record i homenatge que realitzarem el proper dia 17 de desembre, a les 8 del vespre en l'ateneu gracienc.

Joaquim Sánchez i Nuñez va néixer a l’Hospitalet (Baix Llobregat) l’any 1963, fill de pares estremenys emigrats a Catalunya. Va viure des de petit al Prat del Llobregat, on estudià el batxillerat. Des de l’edat dels 15 anys que estava vinculat a organitzacions revolucionàries, havent participat activament a les mobilitzacions que tenien per escenari les Rambles barcelonines els darrers anys 70 i primers 80. Els estudis de català a l’institut del Prat (quan encara no parlava la nostra llengua) foren decisius en la seva evolució posterior cap a l’independentisme, que considerava element fonamental de la lluita de classes en una nació oprimida.

L’any 1983, amb motiu del centenari de Karl Marx, participà en una marxa internacional de joves marxistes que recorregué diversos països europeus. Fou propulsor de l’assemblea d’aturats del Prat, i participà en algunes de les seves tancades.. Treballà algun temps a la Llibreria Xarxa, de la mateixa població, coneguda pel seu caire independentista. Fou detingut per la policia el novembre del 1983 juntament amb dues persones més, mentre enganxaven cartells antirepressius de Comitès. També havia participat sovient en activitats ecologistes i antinuclears.

Durant l'any 1984 realitzà el programa “L'Hora de la terra" a l'emissora local Ràdio Mediterrània. Fou, durant un temps, militant del PSAN, i pertanyia des de la seva fundació al Moviment de Defensa de la Terra, havent estat el màxim impulsor de l’assemblea local del Prat del Llobregat, a la qual representà durant algun temps a la Coordinadora dels CSPC. Quan el cridaren a incorporar-se a fer el servei militar espanyol es declarà objector polític. A principis de 1985 es desvinculà de tota activitat pública i abandonà el Prat i el Baix Llobregat.

El dia 16 de desembre de 1985 moria a causa de l’explosió d’un artefacte i Terra Lliure donava a conèixer la seva militància a l’organització armada.


20 anys sense QUIM SÀNCHEZ - ACTE D'HOMENATGE
Recital de poesia
Dissabte, 17 de desembre, 20 hores
Ateneu "La Torna"
C/. Sant Pere Màrtir, 37, Gràcia, Barcelona

Quim: a la nostra memòria, a la nostra lluita.

NO T’OBLIDEM!

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.920 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat