Notícia

Hondures i Panamà denuncien pressions per votar contra l'admissió de Catalunya a la FIRS

amena_31
amena_31
Les federacions de patinatge d'Hondures i Panamà han denunciat les pressions rebudes per votar contra l'admissió de Catalunya com a membre de ple dret de la Federació Internacional de Patinatge (FIRS), perquè pogués competir internacionalment. Tant Hondures com Panamà han manifestat que no tenen cap dubte que no només la Federació Espanyola de Patinatge (FEP) va mirar de pressionar al màxim, sinó que, a més, va comptar amb el suport total de les autoritats espanyoles. Les dues federacions asseguren que la pressió va començar a l'aeroport.

Segons ha denunciat TV3, aquestes dues federacions també han explicat que les pressions van tenir el suport de les autoritats espanyoles. I és que la Federació que dirigeix Paniagua va arribar a pagar el bitllet d'avió d'algunes federacions fins a Roma per assegurar-se el vot contrari a que Catalunya competís internacionalment. TV3 també ha informat que algunes federacions sud-americanes podrien haver viatjat a Roma amb totes les despeses pagades per la Federació Espanyola a canvi que el seu vot fos contrari a Catalunya. Representants de les federacions de Panamà i Hondures han arribat a assenyalar que "les pressions, als passadissos, van ser enormes". I és que el president de l'Espanyola, Carmelo Paniagua, sembla que es volia assegurar els vots de les federacions sud-americanes que, en principi, simpatitzaven amb la causa catalana després d'haver-se assegurat de les federacions més potents que no volien veure, ni en pintura, la possibilitat que Catalunya (una potència mundial) pogués competir internacionalment.

Un cop a Roma, la pressió es va traslladar a l'hotel on s'allotjaven els delegats de diverses federacions. Els representants del Salvador, Costa Rica i la República Dominicana es van trobar que no podien ni sortir sense sentir-se vigilats pel secretari de la Federació Espanyola.

Finalment, la votació va quedar amb 125 vots en contra i 43 a favor, dijous passat, a Roma, on la Federació Catalana de Patinatge tornava a no ser reconeguda com a membre de ple dret de la FIRS. La major part dels vots contraris que Catalunya pogués competir internacionalment provenien de les federacions més potents i que poden emetre més vots. Però les federacions més modestes, sobretot sud-americanes, que volien donar suport a Catalunya, es van trobar amb moltes pressions. Dos delegats presents a Roma, els de les federacions d'Hondures i Panamà, han denunciat la persecució rebuda, que en algun cas va començar a l'aeroport Charles de Gaulle de París, on van fer escala amb destí a Roma. En aquest sentit, els dirigents centreamericans denuncien que fins i tot als aeroports de Madrid i de París la policia estava sospitosament informada del que anaven a fer a Roma.

A més d'aquestes queixes, delegats d'altres federacions han denunciat altres traves diplomàtiques, com el fet que ni tan sols van ser informats per viatjar a Roma.


Notícies relacionades:
- Les JERC afirmen que la decisió de la FIRS ajuda a 'fabricar independentistes' i criden als esportistes catalans 'a no guanyar títols per Espanya'
- La FIRS ratifica la decisió de Fresno i no admet la Federació Catalana de Patinatge
- Tots a l'aeroport amb la Federació Catalana d'Hoquei
- Assemblea de la FIRS a Roma amb Catalunya com a punt clau
- El TAS dona la raó a la Federació Catalana i considera nul.la l'assemblea de Fresno de la FIRS
- La nova web de la FIRS fa desaparèixer les referències a la Federació Catalana
- Fresno: Xile i la República Txeca també denuncien pressions, i Aracu confirma el complot

Opina

Configuració
 • mikibc 10.445 13 203 👍 4


  quins fills de puta, al veure això, Catalunya hauria de tenir selecció propia, per sants collons!
 • Jordi de Blanes 9.682 14 219 👍 671
  Això no és més què una de tantes collonades què diferents representants esportius, acostumen a explicar als "catalanets", si és veritat què un se sent pressionat, vigilat, vilipendiat, el què ha de fer és denunciar-ho públicament quant escau, no després, i fer-ho públic, s'ha de muntà un escàndol, si es creu de veritat amb la justícia per fer ressò, tot el demés es paper mullat, que no fa res mes que engrandir la impotència manifesta dels nostres dirigents del esport català.

  Poc seroll s'ha fet aquesta vegada, abans i després, què passa no interessa políticament en aquestos moments, ? Clar que no, ara és un tema incòmode.
  Algú podia creure qué el paniagua s'estaria quiet-et? Què la administració del estat no faria res per impedir res en contra de la seva voluntat? Pensar això és no comprendre res de res.

  Ara els catalans quan siguin cridats a la selecció estrangera, quin dilema, no?
  Jo penso què no, ho seguiran fent alguns, ara no volen diuen , polititzar-se, estan en els eu dret, nosaltres estem en el dret de repudiar-los, pacíficament, clar.


  Salut i Llibertat.
 • plitu 1.136 13 👍 6

  La Federació Catalana hauria de prendre cartes en aquest assumpte de corrupció a la FIRS i de l'estat ecspanyol,juntament(potser anònimament)de les federacions que tinguin la valentia de denunciar aquest feixisme tant repudiant.He enviat per exemple,un email a la Federació de Panamà tot agraïnt-los el seu vot i de que ens ajudin a vèncer aquesta dictadura que hi ha tant a la FIRS com a Ecspanya,esportivament parlant,clar.L'oportunitat arribarà d'aquí a dos anys quan es tornin a fer eleccions per la presidència de la FIRS,aveure si així entra algú amb força per derrocar un amic d'en Berlusconi.
  De moment no he pogut veure gaire moviment en protesta per la NO admissió,i no convindria deixar-ho refredar,ja que sinó tot seguirà com sempre,tot ple de botiflers a la sel.lecció D'Ecspanya.
  Ja que no es farà el partit de Nadal,ho trovo malament,perque així es podria mostrar de com n'estem d'enfadats.Es podria haver convidat una sel.lecció d'una federació que es sabés que ens hagués votat(no caiguessim en l'error).
  Ara en contrapartida,s'ha de convocar la sel.lecció de korfbol,més que per promocionar aquest esport,per dir-li al món de com n'és d'injust que en un esport si participem i en un altre no.
  Salut i independència!!!
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.224.708 missatges
 • 218.574 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat